Votroci ztratili remízu s Olomoucí až v závěru

26. 6. 2019   |   FC Hradec Králové
V úmorném vedru změřili Votroci ve Slatinicích síly se Sigmou Olomouc. Prvoligový soupeř střídal téměř tři jedenáctky po třiceti minutách, což přispělo k jeho stupňujícímu se tlaku. Ten pět minut před koncem zúročil jediným gólem zápasu Jiří Texl.
přát., středa 26. 6. 2019, 17:00

SK Sigma Olomouc

FC Hradec Králové

1:0
0:0

Branka: 85. Texl. Rozhodčí: Proske.

SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Kerbr – Greššák, Houska – Pilař, Chytil, Falta – Yunis. Náhradníci: Mandous – Zima, Látal, Surzyn, Plšek, Luis, Zmrzlý, Zlatohlávek, Polom, Vepřek, Vichta, Zahradníček, Nešpor, Fredy, Zifčák, Beneš, Sláma, Texl,.
FC Hradec Králové: 1. poločas: Vízek – Kopečný, Martinec, Leibl (36. Ptáček), Horák – Mahr, Zbrožek, Kateřiňák, Djurdjević – Prekop, Šípek. 2. poločas: Mach – Černý, Ptáček, Martinec (66. Zbrožek), Urma – Doležal, Zorvan, Soukeník, Procházka – Firbacher, Švantner.


Reportáž

První poločas byl ze strany Hradce lepší. Hrál se vyrovnaný fotbal s minimem šancí. Tu největší z pohledu domácích měl po centru Václava Pilaře Jakub Yunis, který v pádu hlavičkou těsně minul bránu. Votroci ohrozili Miloše Buchtu v bráně Sigmy po úniku Jana Mahra a přihrávce Daniela Horáka. V tísni ve vápně vypálil Erik Prekop, ale olomoucký brankář střelu zastavil.

Do druhé půle Hradečtí opět protočili celý tým s výjimkou Michaela Ptáčka – ten ještě během první půle nahradil zraněného Michala Leibla. Hanáci získávali půdu pod nohama a v bráně Votroků se několikrát zaskvěl Ondřej Mach. Ten nejdřív zneškodnil tutovku Martina Nešpora, pak možná lehce tečoval na břevno pěknou střelu Jiřího Texla. Jednou mu pomohla i tyč, kterou napálil Pavel Zifčák.

Hosté se k ohrožení brány Sigmy příliš nedostávali, síly jim očividně ubývaly rychleji. Po centru Filipa Zorvana střílel David Doležal z šestnáctky nad bránu, v samém závěru chystal míč do zakončení Patrik Švantner Filipu Firbacherovi, ten ale na balon nedosáhl.

Rozhodla tak jediná rána z 85. minuty. Jiří Texl napůl střílel, napůl centroval do vápna Votroků, na balon skákal jeden z útočníků Sigmy, ale nedosáhl na něj. Zmátl však Macha a míč zapadl k zadní tyči. Hradečtí tak svůj druhý souboj s prvoligovým týmem prohráli těsně 0:1.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín