Juniorka vstoupila do nadstavby prohrou v Liberci

1. 4. 2019   |   FC Hradec Králové
Hradecký tým U21 vstoupil do nadstavbové části Juniorské ligy prohrou v Liberci. Votroci dokázali dvakrát stáhnout náskok soupeře na jediný gól, na vyrovnání ale jejich snaha nestačila.
pondělí 1. 4. 2019, 13:00

FC Slovan Liberec

FC Hradec Králové

3:2
2:0

Branky: 10. a 32. Micovčák, 84. Dvořák – 78. a 90+2. Martinec. Rozhodčí: Melichar – Kříž, Novák. ŽK: Knejzlík – Pokorný, Vobejda. 80 diváků.

FC Slovan Liberec: Hnízdil – Baláž, Köstl, Dvořák, Knejzlík – Petr (87. Svetlošák), Lehoczki, Kazda, Gembický (73. Michal) – Micovčák, Yu (87. Lábek).
FC Hradec Králové: Vízek – Finěk (83. Prouza), Martinec, Pokorný, Locker – Petřík (54. Kundrt), Soukeník, Vobejda, Gjinollari – Kropáček (67. Brůža), Firbacher.


Reportáž

Liberečtí měli na Městském stadionu v prvním poločase převahu, několikrát si ale vylámali zuby na Patriku Vízkovi. Ten předvedl už v sedmé minutě parádní dva zákroky. V 10. minutě ale hradecký gólman nestačil na penaltu Erika Micovčáka a Slovan šel do vedení 1:0.

Šanci na vyrovnání měl o pět minut později Filip Firbacher, ke kterému propadl míč po rohu – mladý útočník ale nestačil balon usměrnit lépe než několik centimetrů vedle tyče.

Kousek chyběl na druhé straně i Dominikovi Gembickému, jenž po přetaženém centru zprava poslal křížnou střelu rovněž jen těsně vedle. Po půlhodině hry utekl po hradecké levé straně Yu Kanghyun, přihrál na hranici vápna a odtamtud Micovčák prostřelil Vízka podruhé.

Ještě před poločasem mohli Hradečtí snížit – opět po rohu hlavičkoval Jakub Pokorný, jeho pokus ale liberecký brankář lapil.

Ve druhé půli se Votroci mnohem více dostali do hry, paradoxně jim pomohl přesun stopera Jakuba Martince do ofenzivy. Právě před ním po Firbacherově centru odvrátil míč na brankové čáře Daniel Köstl.

Necelou čtvrthodinu před koncem už se však Martinec prosadil – hlavou po rohovém kopu nekompromisně překonal Tomáše Hnízdila a Hradečtí byli opět ve hře. Ještě o chvíli později prověřil libereckého gólmana David Gjinollari střelou z dvaceti metrů, s ní si ale brankář poradil.

Pět minut před koncem ale přišla rána – po libereckém rohovém kopu se v závaru v hradeckém vápně nejrychleji zorientoval Miroslav Dvořák a bylo to 3:1. O chvíli později vypálil z deseti metrů Yu, jeho střela mířila do odkryté brány, ale na poslední chvíli ji zblokoval Dominik Soukeník.

Ještě v nastaveném čase dokázal opět snížit Martinec – ve vápně si pěkně našel dlouhý Soukeníkův pas a propálil Hnízdila. Víc už ale Votroci nestihli a v Liberci prohráli 2:3.

Ohlasy

Jakub Martinec:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín