FK Čáslav
FC Hradec Králové0:3

16. kolo, středa 13. 3. 2019, 12:00

FK Čáslav

FC Hradec Králové

0:3
0:2

12´Rybczuk, 30´Martinec, 90´Zbořil

FK Čáslav: Beran - Svoboda, Jelínek, Klepal (62´Honc), Kurka (75´Černý), Pytlík, Havrda (37´Kubín), Gron (86´Švajcr), Chábera, Vajgl, Batelka
FC Hradec Králové: Červenka Lukáš - Zámečník Filip, Kiec Martin, Novotný Marek, Podsadlo Štěpán - Štipák Jakub - Martinec Vojtěch (70' Zbořil Matyáš), Doležal Vojtěch (90' Hátle David), Rybczuk Aleš, Lihařík Vojtěch (70' Boniš Tadeáš) - Ansorge Jan (85' Schober Václav)

Ohlasy

FK Čáslav: Od začátku se na umělce děly věci -hned ve druhé minutě byl faulován Chábera, výborně kopnutý "zkrácený roh" Klepala zakončoval na zadní tyči Jelínek, ale z metru minul. Na druhé straně přišla první chyba obrany a osamocený hradecký útočník nechal vyniknout Berana. Čáslavský gólman za chvíli zlikvidoval i samostatný únik. Ve 12.min. přišel první gól - krátký výkop gólmana, vyhraná hlavička hradečáků, únik, gólmanem vyražená střela a dorážka do prázdné - 0:1. Zanedlouho mohl vyrovnat opět Jelínek - dlouhý aut prošel až na malé vápno, bohužel střela šla mimo. Druhý gól padl po rychlém protiútoku, přihrávce pod sebe a nechytatené bombě, která se odrazila od břevna za čáru, do břevna a ven - 0:2. Vzápětí střídal zraněný kapitán Havrda a zdálo se být po šancích na slušný výsledek. V závěru poločasu hradečtí neproměnili vyloženou šanci a stejně si vedl i Chábera na straně druhé.

Druhá půle byla ze strany domácích ještě povedenější. Hradec se nedostával k nebezpečným situacím a domácí si udržovali mírnou převahu. Ta ovšem nebyla vyjádřena góly. Cože je největší bolest současného kádru. Jediná branka padla v poslední minutě, opět z brejku, který Hradec dobře vyřešil.

Hodnocení trenéra FK Čáslav: Ani druhé utkání jsme výsledkově nezvládli, přestože jsme nebyli vyloženě horší týmem. Hradec byl kvalitním soupeřem, ale trvalý tlak si nevytvořil. Nebýt našich "nevynucených chyb" góly by padaly těžko. Větší problém je, že jsme přišli o dva zraněné hráče (Havrdu a Kurku), kteří jsou pro nás klíčovými. Za dvě utkání jsme tak -3 hráči a to bude asi největší problém.

David Homoláč: Utkání v Čáslavi jsme zvládli. Upozorňovali jsme hráče, že to bude těžké utkání co se týče pozornosti. Domácí hráli jednoduchý, důrazný fotbal plný osobních soubojů. Trvalo nám deset minut než jsme si na to zvykli, ale potom jsme byli celé utkání lepším týmem. Ve 12´ se prosadil po asistenci Ansorgeho Rybczuk a šli jsme do vedení. Ve 30´ zvýšil Martinec po přihrávce Rybczuka na 2:0. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako první. Konečné skóre stanovil v 90´ Zbořil po přihrávce Boniše. Jsme rádi, že hráči dokázali správně zareagovat na způsob hry soupeře, hráli jsme rychle nahoru do sprintových náběhů za obranu soupeře, byla tam kvalitní součinnost a snaha jít rychle do zakončení. Také organizace hry do defenzivy byla na dobré úrovni. Negativem zůstává neproměńování vyložených brankových příležitostí.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků