Skvělý obrat žen v Plzni

21. 10. 2018   |   zen
Ani v Plzni to nevypadalo po první půli, že si připíšeme první body v sezóně. Naše hráčky nesložily zbraně, dokázaly nepříznivý výsledek otočit a připsaly si první body do tabulky.
8. kolo, sobota 20. 10. 2018, 11:00

FC Viktoria Plzeň

FC Hradec Králové

3:4
3:1

Branky: 2. Štajsová, 20. Štajsová, 32. Štajsová - 5. Svobodová, 71. Bulavová, 80. Hýlová, 84. Danihelková

FC Viktoria Plzeň: Holíková – Kotrčová (82. Baumruková), Tauberová, Ondrášková (C) (68. Churanová), Pacandová (80. Kolorosová), Šlajsová, Markelová, Mrázová (61. Knödlová), A. Radová (53. Nesvedová), Beštová, Mášová.
FC Hradec Králové: Kadečková - Miklová, Svobodová, Novotná, Černá, Červeňáková (61. Ličmanová), Portychová (46. Plzáková), Mikysková (77. Syrová), Bulavová, Hýlová, Danihelková (86. Mádlíková)


Reportáž

Vstup do utkání s Plzní nebyl optimální,když hned ve 2' inkasujeme po akci soupeře po pravé straně a obtočení Šlajsové kolem naší bránící hráčky 1:0. Naštěstí na inkasovaný gól rychle reagujeme a v 5' po rohu Danihelkové a souboji ve vápně Novotné se míč odráží ke Svobodové,která míč ranou uklízí do brány domácí brankařky 1:1. Do poločasu však opět dvakrát inkasujeme a nevypadá to s námi dobře i když z naší strany bylo vidět herní zlepšení a řada pohledných akcí.
Hráčky však nepříznivý vývoj utkání ve druhé části nevzdaly a vstoupily do něj aktivně a organizovaně. Po zásluze byly odměněni,když po presinku na levé straně vybojovala míč Hýlová,přiťukla ho Plzákové,která ideální uličkou našla za obranou Bulavovou,která lobem překonává vyběhnutou golmanku Holíkovou 3:2. I nadále jsme aktivnější než domácí a když Danihelková vybojovala míč u rohového praporku a poslala ho do vápna soupeře,kde si ho našla Hýlová a krásnou střelou zakončila, dočkáváme se vyrovnání skóre 3:3.To však nebylo z naší strany vše v 84' se dočkáváme zaslouženého vítězného gólu po ose Hýlová Bulavová Danihelková,když posledně jmenovaná technickou střelou k tyči přináší našemu týmu první tři body v soutěži 3:4.

Ohlasy

Lukáš Růžička, trenér FC Viktoria Plzeň: Krize se prohlubuje. Po nejlepším prvním poločase v sezoně jsme odehráli katastrofálně druhý poločas. Prohráli jsme s posledním týmem, což jasně ukazuje, že vůbec nejsme v pohodě. (fcviktoria.cz)

Roman Flídr, trenér FC HK: Celý tým si zaslouží uznání a poklonu po tom co předvedly hlavně ve druhé půli, kdy nerezignovaly a správnou dravostí se porvaly o výsledek a zaslouženě si vezou všechny body ze hřiště soupeře. Na tento výkon je zapotřebí navázat již v úterní dohrávce s Brnem od 18 hod. na UMT Slávie HK a body potvrdit na domácím hřišti.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B