MU: FC Baník Ostrava U17 - FC Hradec Králové U17 5:4 (0:3)

14. 8. 2018   |   Tomáš Ibrmajer
V prvním utkání soutěže divoká přestřelka...
1. kolo, pátek 10. 8. 2018, 16:15

FC Baník Ostrava

FC Hradec Králové

5:4
0:3

Branky a (asistence): 6. Hájek (Jonáš), 16. Šípek (Jonáš), 23. Hájek (Březák), 58. Šípek (Dostál + Hájek)

FC Baník Ostrava: Baránek Vít - Boháč Sebastian (56' Rakovcij Marek), Tamajka Jakub, Stoklásek David, Sotorník Filip (34' Holaň Dominik) - Drozd Jakub, Knedla Josef - Hrušovský Jiří (34' Říha Zdeněk), Harušták Jaroslav (34' Madecki Filip), Vahalík Adam (61' Miškařík Tomáš) - Barkov Timofej
FC Hradec Králové: Král - Hak, Zawada, Dostál, Kadrmas - Šípek (71. Malý), Janečka, Jonáš (77. Kedroň) - Hájek, Hlaváč, Březák (63. Novotný)


Reportáž

Celou první půli jsme hráli tvrdě, čistě a zodpovědně do obrany, do útoku jsme podnikali rychlé a přímočaré akce se zakončením. Díky této poctivé a náročné hře jsme se během prvního poločasu dostali až do tříbrankového vedení a domácí jsme naší hrou zjevně zaskočili. Po změně stran jsme brzy inkasovali ze standardní situace, ovšem vedení o tři branky jsme si později vzali zpět a zdálo se, že náš velmi dobrý výkon potvrdíme i výsledkově. To se však nestalo, domácí hru zjednodušili, nakopávali míče do našeho vápna a my jsme nebyli schopni si s touto taktikou poradit. Během několika minut jsme obdrželi tři branky, domácí v tuto chvíli byli aktivnější a důraznější, rázem tak bylo vyrovnáno. Konec utkání připomínal ruskou ruletu na obou stranách, oba celky ještě orazítkovaly tyč a měly tutové šance na rozhodnutí. To se bohužel v poslední vteřině podařilo domácím po dalším nákopu do našeho pokutového území. Z výsledku utkání jsme zklamaní, herně jsme však rozhodně nepropadli.

Ohlasy

Hodnocení trenéra Hejduška FC Baník Ostrava: Do zápasu jsme vstoupili aktivně, měli optickou herní převahu, nedokázali si ale vypracovat žádnou vážnější šanci. Zato soupeř se prosadil hned z první krásné střely zpoza šestnáctky a dostal se do vedení. Po inkasované brance jsme pokračovali dále v aktivitě, vypracovali si ale pouze jednu šanci, když po naší krásné kombinaci střelu Barkova vyrazil soupeřův brankář na roh. Následně jsme inkasovali ze standardní situace druhou branku po nedostatečném důrazu a organizaci ve vápně. Soupeř nám v té chvíli dal lekci z produktivity a navýšil ještě své vedení na třígólový rozdíl po našich dalších individuálních chybách. Před koncem poločasu jsme chtěli zareagovat na stav utkání a udělali několik změn v sestavě. Do druhého poločasu jsme nastoupili se zcela překopaným herním stylem a směřovali to převážně na sílu, bojovnost a dlouhé míče za obranu. Hodně nám pomohla naše první branka na začátku druhého poločasu. Bohužel jsme ale po další individuální chybě inkasovali z rohového kopu a soupeř opět odskočil na tříbrankový rozdíl. Tím jsme se ale nenechali zaskočit a dokázali vstřelit naši druhou branku, která nám vlila krev do žil a z toho vyústilo i další snížení na jednobrankový rozdíl. Poté už se hrál z naší strany velice riskantní fotbal, kdy jsme v jednu chvíli viděli stoprocentní šance jak naše, tak i soupeře. V infarktovém závěru jsme dokázali vyrovnat stav utkání a v nastaveném čase vstřelit vítěznou branku na konečný stav 5:4 pro nás. Nutno podotknout, že v závěru jsme byli sice šťastnějším týmem, ale tím naším hladem po brance a celkovým nasazením a bojovností na hřišti jsme tomu vítězství šli více naproti než soupeř."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky