FC Vysočina Jihlava
FC Hradec Králové1:2pen

14. kolo, sobota 10. 11. 2018, 11:00

FC Vysočina Jihlava

FC Hradec Králové

1:2pen
0:0

81´Malata, 88´Rajnoch

FC Vysočina Jihlava: Lancman - Merlo Marco, Crha, Pojezný, Havlín, Svoboda (67´Lokvenc), Křivánek, Fila, Mikuška, Růžička (65´Malata), Shudeiwa (88´Svoboda)
FC Hradec Králové: Brát - Vošlajer, Ptáček, Donát, Horák - Štěrba - Mahr (84' Hlaváč), Doležal, Samko (73' Rajnoch), Kejř (69' Hájek) - Firbacher

Ohlasy

Jakub Drapač: Od úvodního hvizdu jsme jasně diktovali tempo hry a po celý zápas jsme na hřišti dominovali. Především v prvním poločase jsme domácí obranu doslova zasypali mnoha centry z obou našich stran, ve všech případech nám chyběl krok, někdy půlkrok k zakončení. Do obrovské šance se hned na začátku dostal Kejř, ale nedal. Další příležitost ke skórování měl Firbacher, jehož hlavičku domácí brankář reflexivně rukou vyrazil. V další dobré situaci se ocitl opět Kejř, jehož chytrou střelu brankář jen tak tak vyrazil. V úplném závěru poločasu se v další 100% šanci zjevil Kejř, místo střely z první však volil kličku a následnou přihrávkou skrz vápno nikoho nenašel. Po celý druhý poločas jsme tlak postupně gradovali, vytvořili si hromadu rohových kopů. Do velkých šancí se dostal Firbacher, který hlavou minul, střídající Hájek střelou z úhlu také těsně minul. Další a další šance zůstaly nevyužité, kdy nám chybělo i pověstné sportovní štěstíčko. Necelých 20 minut před koncem jsme zahrávali rohový kop, k odraženému míči se dostal Hájek, jehož střelu brankář dobrým zákrokem vyškrábl na břevno, domácí zřejmě "oslavovali", přičemž Horák, který vybíhal z úrovně Hájkova postavení, míč dorazil hlavou do brány, ovšem branka nám uznána nebyla !?!?!?.... A tak jak již to v takových zápasech bývá, na tabuli svítila 81. minuta a domácí se po naší ztrátě v útočné fázi dostali do rychlého a ojedinělého brejku, který proměnili. Ve zbývajících 13 minutách jsme domácí celek doslova drtili a naprosto zaslouženě jsme dosáhli vyrovnání v 88. minutě, kdy se po Doležalově rohu hlavou trefil Rajnoch. A mohl to být právě Rajnoch, který mohl ještě do konce utkání skóre otočit, ovšem k naší obrovské smůle po dalším Doležalově rohu došlo k nedorozumění mezi ním a Horákem na zadní tyči a míč skončil vedle branky. Poprvé v sezóně tudíž došlo na penaltový rozstřel, ve kterém Brát dvakrát chytil domácím penaltu, my neproměnili jednu a tak jsme bod navíc získali po celo zápasovém dění na hřišti zcela zaslouženě. V posledním utkání podzimní části přivítáme Olomouc.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B