FC Baník Ostrava
FC Hradec Králové0:2

1. kolo, pátek 10. 8. 2018, 14:00

FC Baník Ostrava

FC Hradec Králové

0:2
0:0

Branky: 85´a 87´Firbacher

FC Baník Ostrava: Zouhar - Kulig, Srubek (75.Krakovčík), Hasala - Zálešák, Dziuba (60.Žák), Blahuta, Kuběna - Heller, Wojatschke, Zajíček (70. Urban)
FC Hradec Králové: Brát Jakub - Vošlajer Tomáš (74' Rajnoch Marek), Ptáček Michael, Donát Denis, Horák Daniel - Mahr Jan, Nemšovský Adrian (87' Rybczuk Aleš), Samko Denny, Vávro Peter (51' Králíček Milan) - Firbacher Filip, Kosař Jakub

Ohlasy

Hodnocení trenéra Westa a Staše, FC Baník Ostrava: První poločas byl víceméně vyrovnaný. Příliš se nám nepodařilo přenést sebevědomí z dobrých výsledků z přípravy a byl to od nás dost ustrašený výkon. V tom druhém jsme postupem času začínali mít územní i herní převahu. Naše největší šance měl Wojatschke a začínali jsme mít pocit, že jsme lepší a mohli bychom utkání zlomit do vítězství. Ke konci zápasu, když naše snaha o vstřelení branky kulminovala udeřil z protiútoků dvakrát Hradecký Firbacher a bylo po zápase. Je třeba ale sportovně dodat, že soupeř hrál velmi dobře a celkem zaslouženě potrestal naše chyby v obranné fázi. Musíme se z toho poučit.

Jakub Drapač: První mistrovské utkání se nám vyvedlo pouze po výsledkové stránce. Herně to nebylo podle našich představ. V prvním poločase se po prvních deseti minutách oťukávání se štěstím do šance dostal Firbacher, ale místo střely z první zvolil ještě dotek navíc. Baník vsadil na nakopávané křížné balóny, s nimiž měla naše pravá strana velké problémy, ale i přesto obraz hry v prvním poločase byl z obou stran od vápna k vápnu. Druhý poločas velice oživil střídající Králíček, který se okamžitě po vystřídání dostal do vyložené šance, ale jeho střela byla zblokována domácím obráncem. Poté převzali iniciativu domácí, kteří si svým vysunutým presinkem a tvrdou hrou (férovou) vytvořili několik nebezpečných závarů, které jsme přežili. Posledních 20 minut jsme naopak aktivnější byli my a po krásném centru Horáka mohl skórovat Firbacher, ale hlavičkou těsně přestřelil. V 85. minutě se po krásné akci po naší levé straně ocitl Rajnoch ve vápně, našel krásnou přihrávkou volného Firbachera, který zachoval chladnou hlavu a vstřelil úvodní branku utkání. Za další dvě minuty se Samko zbavil dvou hráčů, křížným balónem našel Firbachera, který prostřelil domácího gólmana a definitivně tak rozhodl o našem vítězství. Hráče chválíme za touhu a vůli po vítězství, kteří si šli po celých 90 minut za svým cílem a to se podařilo. Děkujeme přítomným rodičům za podporu.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Poslední kolo základní části! Pod Lízátka přijede pražská Slavia

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků