Juniorka skvělou druhou půlí otočila zápas v Jablonci

26. 11. 2018   |   FC Hradec Králové
Hradecký tým U21 ukázal bojovného ducha, když dokázal otočit nepříznivý vývoj zápasu 16. kola Juniorské ligy v Jablonci. Svěřenci Karla Krejčíka prohrávali o přestávce 1:2, nakonec vyhráli 4:2 a získali důležité tři body do tabulky.
16. kolo, pondělí 26. 11. 2018, 14:00

FK Jablonec

FC Hradec Králové

2:4
2:1

Branky: 12. Kinčl, 45. Breda – 15. a 86. Kropáček, 51. Dermedjan, 82. Miker. Rozhodčí: Slabý – Pospíšil, Melichar. ŽK: Pour – Vobejda. 50 diváků.

FK Jablonec: Richter – Štěpánek, Pour, Bělina, Urbánek, Breda, Kozák, Kinčl (39. Tokár, 82. Jákl), Bulíř, Velich, Hajdo.
FC Hradec Králové: Stejskal – Finěk, Kundrt, Locker, Gjinollari – Vobejda – Hynek (87. Petřík), Soukeník (46. Bičiště), Kropáček, Miker – Dermedjan (80. Střelec).


Reportáž

Na menším hřišti s umělou trávou v Břízkách se lépe aklimatizovali domácí a proti Votrokům si pomohli dobře zahrávanými standardními situacemi. Právě po rohu šli ve 12. minutě do vedení – míč se dostal k Michalu Kinčlovi a ten lobem překonal Jana Stejskala. 1:0 pro Jablonec.

Krátce nato měli hosté velkou příležitost k vyrovnání, když sudí Slabý nařídil ve prospěch Hradce penaltu. Jiří Miker mířil k tyči, ale brankář Adam Richter dokázal míč vyrazit na roh. Právě po něm se ale Votroci prosadili – nejvýš vyskočil René Kropáček a přesnou hlavičkou upravil skóre na 1:1.

Zbytek prvního poločasu byla přetahovaná s malým množstvím šancí, až v poslední minutě domácím opět pomohl rohový kop. Míč se po něm odrazil na hranici hradeckého vápna, tam se do něj opřel Dominik Breda a Jablonec opět o gól vedl.

Do druhé půle vstoupili Hradečtí velmi aktivně a po pěti minutách se jim to vyplatilo. Rychlonohý Gazar Dermedjan utekl po levé straně všem soupeřům, po zemi prostřelil Richtera a bylo vyrovnáno –2:2.

Také po vyrovnávacím gólu měli Votroci navrch, svoje šance však dlouho nedokázali zúročit gólově. Až v 82. minutě si mezi stopery naběhl Miker, kličkou se vyhnul i Richterovi a poslal míč do odkryté brány. Hradec vedl 3:2!

A ještě to nebylo všechno. O čtyři minuty později si po pěkné kombinaci naběhl do pokutového území domácích René Kropáček, naskočil si na centr z pravé strany a svým druhým gólem v utkání uzavřel výsledek na 4:2.

Hradečtí tak získali důležité tři body a vytvořili si celkem pohodlný osmibodový náskok právě před jedenáctým Jabloncem.

Ohlasy

Karel Krejčík, trenér: „Sehráli jsme špatný první poločas, na malé umělce jsme hráli moc komplikovaně, na moc doteků. Z první standardní situace jsme dostali gól, pak jsme nedali penaltu, ale z rohu jsme vyrovnali. Když už jsem se chystal, jak klukům vynadám, dostali jsme navíc gól do kabiny zase ze standardní situace. Ty nám dělaly obecně velké problémy. Druhý poločas – doufám, že i díky mé domluvě – jsme zvládli dobře. Měli jsme další dobré příležitosti, výsledek jsme otočili a získali tři velmi důležité body. Už v první půli se mi to honilo v hlavě. Kdybychom prohráli, je to takový ten zápas o šest bodů. Byl bych hodně naštvaný. Zaplaťpánbůh kluci ve druhé půli zabrali.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B