Juniorku na Spartě zlomily dva údery v závěru

29. 10. 2018   |   FC Hradec Králové
Hradecká juniorka se na hřišti vedoucího týmu tabulky Sparty představila sympatickým výkonem a po poločase svěřenci Karla Krejčíka dokonce vedli. Ve druhé půli ale domácí dokázali tempo vystupňovat a dvěma góly v závěru připravili Votroky o naději na body.
13. kolo, pondělí 29. 10. 2018, 13:00

AC Sparta Praha

FC Hradec Králové

2:1
0:1

Branky: 77. Novotný, 86. Albiach – 26. Hynek. Rozhodčí: Váňa – Petřík, Černý O. ŽK: Maksič, Novotný – Kundrt, Kropáček, Vorobjev. 40 diváků.

AC Sparta Praha: Kotek – Červak (68. Flak), Maksič, Burda, Dudl, Okeke, Traore, Cabadaj, Hájek (90. Penc), Albiach (88. Palečko), Novotný.
FC Hradec Králové: Stejskal – Finěk (86. Kocour), Kundrt, Locker, Kadlec (86. Dermedjan) - Vobejda - Hynek, Soukeník, Kropáček, Bičiště (73. Gjinollari) - Vorobjev.


Reportáž

Hradečtí začali v husté mlze o něco aktivněji, první velkou šanci zápasu měl po necelých dvaceti minutách Dmitrij Vorobjev. Ten naskočil na centr z levé strany a prudkou hlavičku umístil k tyči sparťanské brány. Tam ale zasáhl pohotový brankář František Kotek. Hned o minutu později už Votroci gólmana domácích překonali, střela z přímého volného kopu se ale odrazila od tyče.

Povedenou desetiminutovku korunoval Tomáš Hynek, který si zaběhl za obranu na dlouhou přihrávku, obstřelil bránícího soupeře a trefil se do šibenice sparťanské brány. 1:0 pro Hradec!

Ještě před koncem poločasu měl šanci sparťan Baba Traoré, jeho tvrdou střelu Jan Stejskal vytáhl na tyč. Na druhé straně mohl ohrozit bránu hlavičkující Ladislav Kundrt, ale míč poslal jen do ochranné sítě.

V úvodu druhé půle se ještě dostal k nebezpečnému voleji Vorobjev, ale jeho střelu srazila obrana do zámezí. Pak vystupňovali svou aktivitu sparťané a hosté se spíš bránili. Dvojitou tutovku Baby Traorého a Nelsona Okekeho fantasticky zlikvidoval Jan Stejskal, v 77. minutě ale nedosáhl na dalekonosný pokus Ondřeje Novotného. Ten zakončil brejk přesnou střelou a bylo vyrovnáno.

Hradecká obrana odolávala sparťanskému tlaku, přesto necelých deset minut před koncem dostali hosté míč do brány. Gól ale rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal. A když jen o dvě minuty později dali Votroci v defenzivě prostor ke kombinaci Tomáši Cabadajovi s Néstorem Albiachem a Španěl pěknou akci zakončil gólem, bylo o výsledku rozhodnuto: dva údery v poslední čtvrthodině připravily Hradecké o všechny tři body.

Ohlasy

Karel Krejčík, trenér: „V úvodu jsme byli aktivnější, hráli jsme dobře a dostali jsme se do vedení. Pak jsme měli do konce prvního poločasu ještě další vyložené příležitosti, ale bohužel jsme je neproměnili. To samé v úvodu druhé půle, taky jsme si vytvořili šanci, jenže bez gólového efektu. Pak Sparta začala zvyšovat tempo a mohlo se zdát, že nám docházejí síly. Střídání jsem si nechával na konec, stav byl pro nás příznivý. Ve druhé půli jsme se spíš bránili, ale gól jsme dostali paradoxně po našem rohu. Byli jsme natlačení na soupeře, ten dokázal odkopnout míč, Novotný šel sám na brankáře a vyrovnal. To asi zápas zlomilo, i když jsme ještě dokázali dát jeden gól. Kropáček měl šanci, nedal ji, dorážejícímu hráči asistent zvedl praporek. Musím se podívat na video, abych si udělal jasno. O dvě minuty později jsme nechali soupeři moc prostoru – sice jsme bránili ve velkém počtu, ale stejně jsme nechali Néstora Albiacha vystřelit ve vápně. Je to škoda. I takový zápas se dá uhrát za tři body, my nemáme ani jeden.“

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků