Juniorka navzdory množství tutovek padla s Jabloncem

27. 8. 2018   |   FC Hradec Králové
Hradecký tým U21 přivítal v šestém kole Juniorské ligy Jablonec a měl chvílemi drtivou převahu. Hosty ale podržel vynikající brankář Jan Hanuš a také Štěstěna - navzdory množství šancí Votroci vyhrát nedokázali.
6. kolo, pondělí 27. 8. 2018, 15:00

FC Hradec Králové

FK Jablonec

1:2
0:1

Branky: 69. Dermedjan (pen.) – 16. Pleštil, 71. Horáček. Rozhodčí: Lerch – Podaný, Polák. ŽK: Bičiště, Vukčevič – Kebísek. 100 diváků.

FC Hradec Králové: Bleha – Kundrt (53. Vobejda), Čech, Locker, Gjinollari (66. Kosař) - Vukčevič - Bičiště (76. Kejř), Soukeník, Petřík, Hynek - Dermedjan.
FK Jablonec: Hanuš – Jankovič, Petržilka, Peřina (57. Haitl), Bělina, Breda, Kebísek, Bulíř, Pleštil (88. Hani), Horáček (90+2. Landfeld), Hajdo.


Reportáž

Domácí začali zápas vlažně a už po čtvrthodině je potrestal gólem Dominik Pleštil. Ten snadno dorazil do brány míč, který se po předchozí střele Jabloneckých odrazil od břevna. Inkasovaný gól Votroky probudil a v dalších minutách se hrálo jen na jednu bránu.

A v ní se musel sakramentsky ohánět Jan Hanuš. Ten nejdřív chytil penaltu Jakubu Petříkovi, o chvíli později se už už radoval Gazar Dermedjan, který zdánlivě nechytatelně usměrnil na bránu centr Ladislava Kundrta. Jablonecký gólman ale ukázal skvělý reflex - stejně jako při další vyložené šanci, v níž vypálil tvrdě z deseti metrů Dominik Bičiště. V sérii hradeckých tutovek pokračoval František Čech, jehož hlavička jen těsně minula bránu, a zakončil ji Dominik Soukeník, který po přihrávce Tomáše Hynka rovněž minul jen o několik centimetrů.

I ve druhé půli pokračovali Hradečtí v aktivitě, hosté ale bránili o něco pozorněji a počet šancí před jejich bránou se snížil. Jednu nabídla Gazaru Dermedjanovi další penalta, kterou sudí Ondřej Lerch nařídil po faulu na Tomáše Hynka. Nizozemský útočník domácích ji proměnil - a bylo vyrovnáno.

Votroci se ale neradovali dlouho. Jen o několik minut později nařídil sudí přímý volný kop proti Hradci, po centru z něj se míč několikrát odrazil do vzduchu od hlav ve vápně, až ho Vojtěch Horáček důrazně uklidil z bezprostřední blízkosti do sítě. 2:1 pro Jablonec.

Hradečtí se zase nadechli k náporu a opět měli šance. Jakub Kosař hlavičkoval na malém vápně, míč se mu ale svezl po čele a doskákal neškodně Hanušovi přímo k nohám. Po dalším centru se zase balon odrazil od nabíhajících Votroků jen slabě a také s touto situací si jablonecký gólman snadno poradil.

Po zápase, ve kterém si Votroci vypracovali tolik tutovek, je prohra mrzela dvojnásob.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín