Juniorka smolně prohrála v Mladé Boleslavi

12. 8. 2018   |   FC Hradec Králové, foto: fkmb.cz
Juniorský tým Votroků poprvé v sezoně ztratil všechny body. Zápas v Mladé Boleslavi byl pro Hradecké jako na houpačce - o poločasu prohrávali 0:2, dokázali vyrovnat, ale dvě minuty před koncem inkasovali rozhodující gól.
4. kolo, sobota 11. 8. 2018, 10:30

FK Mladá Boleslav

FC Hradec Králové

3:2
2:0

Branky: 24. a 37. Daniel Novák, 88. David Novák – 73. Jukl, 85. Čech. Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Myška. ŽK: Komárek - Čech, Funda. 39 diváků.

FK Mladá Boleslav: Mikulec - Kysela (69. Krčmář), Toml, Chaluš (46. Dib), Zabilanský - Komárek, Kopa - David Novák, Vejr (78. Mansfeld), Daniel Novák (90. Komma) - Dohnalík (78. Šimon).
FC Hradec Králové: Mach - Čech, Kundrt, Locker, Funda - Vukčevič - Jukl, Soukeník, Gjinollari (58. Petřík), Bičiště (77. Brůže) - Dermedjan (77. Vencl).


Reportáž

Votroci vstoupili do utkání dobře a od začátku ukazovali velkou aktivitu. Jenže po třiadvaceti minutách šli do vedení domácí, když se z přímého volného kopu trefil Daniel Novák. Vedoucí trefa mladoboleslavský tým povzbudila a zápas se vyrovnal. Hradečtí však zbytečně ztratili míč ve středu pole a Daniel Novák šel po přihrávce Jana Kysely sám na bránu. Ondřeje Macha prostřelil podruhé a situace Votroků byla na konci první půle nanejvýš složitá.

V závěru Hradečtí dokázali zápas zdramatizovat, a dokonce i vyrovnat - pěknou střelou do šibenice se prosadil Robert Jukl, pět minut před koncem základní hrací doby vyrovnal po standardní situaci František Čech. 

Jen o několik minut později se ale z rozhodujícího úderu mohli radovat domácí, když se pěknou střelou levačkou prosadil David Novák.

Ohlasy

Karel Krejčík, trenér FC Hradec Králové U21: "Celkově to bylo na Juniorskou ligu kvalitní utkání, bohužel pro nás s hořkým koncem. Náš výkon byl celkem solidní - začali jsme dobře, byli jsme aktivnější. První gól jsme dostali z přímáku po situaci, kterou předtím rozhodčí na druhé straně neodpískal, druhý po zbytečné ztrátě míče ve středu pole. Začátek druhé půle byl z naší strany nevýrazný, ale v šedesáté minutě jsme přeskupili tým a vrátili jsme se k aktivitě. Robert Jukl dal krásný gól, František Čech vyrovnal po dobře zahrané standardce. Úplně v závěru jsme udělali velkou chybu, levonohý David Novák nás zlobil celý zápas, my jsme před ním ustupovali a nechali ho vystřelit. Největší nebezpečí hrozilo celý zápas od něj, a my to nezvládneme. Jsme zklamaní. Herně jsme byli lepší, ale za to si nic nekoupíme."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Moderní kamerový systém dohlíží na bezpečnost v Malšovické aréně

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín