Hradečtí vyšli v souboji s Baníkem Sokolov bodově naprázdno

21. 10. 2017   |   Admin - David
Oproti středečnímu utkání na Olympii se do základní sestavy od prvních minut vrátil kanonýr Honza Pázler. Hradeckým se ale zápas vůbec nepovedl. Opticky měli míč ve svém držení, ale přímých střel bylo k vidění zoufale málo. O zisku tří bodů pro Sokolov tak rozhodl v úvodu druhé půle skvěle hrající Jan Kosak.
12. kolo, sobota 21. 10. 2017, 16:00

FC Hradec Králové

FK Baník Sokolov

0:1
0:0

Branka: 50. Kosak. Rozhodčí: Dubravský – Vodrážka, Lakomý. ŽK: 88. Schwarz - 6. Strada, 37. Kosak. Diváků: 617.

FC Hradec Králové: Ottmar – Pajer, Nosek, Bederka, Knejzlík (65. Súkenník) – Schwarz, M. Černý, Vlkanova – Martan (65. Miker), Pázler, Šípek (77. Zorvan).
FK Baník Sokolov: Bolek – Strada, O. Ševčík, Mráz, Mejdr – Kosak, Machek, Jakub Dvořák II., Končal (81. Rychnovský) – Přeučil (73. Provod), A. Ševčík (60. Dvořák).


Reportáž

Utkání otevřel nesmělý pokus již zmiňovaného sokolovského Kosaka, jeho povedená rána prosvištěla jen těsně nad břevnem branky Radima Ottmara. Votroci o sobě dali poprvé pořádně vědět v 10. minutě. Nejprve střílel Pázler, gólman Bolek však míč pouze vyrazil a hostující Ondřej Ševčík trochu nešťastně uklidil míč na roh spojnici břevna a tyče. Velká škoda!

Poté hra upadla do slabého průměru, kdy bylo k vidění spoustu nepřesností, ani jedno z mužstev se nedostalo k přímému ohrožení branky. To se změnilo až v závěru prvního poločasu, kdy po centru zakončoval patičkou Milan Černý, následně se snažil k dorážce dostat i Honza Pázler, ale Sokolov čisté konto uhájil. Ve 44. minutě vystřelil pohotově zpoza vápna také mladík Jakub Šípek, brankář Bolek se musel pořádně protáhnout.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky byl ve znamení studené sprchy pro svěřence kouče Karla Havlíčka. Sokolov se totiž nečekaně dostal do vedení. Standardní situaci zahrál hostující Kosak překvapivě přímou střelou na branku. Gólman Radim Ottmar nestačil zareagovat a bylo to 0:1. O pár chvil později střílel pohotově Adam Vlkanova, ale jeho pokus byl sražen.

V 57. minutě byl k vidění rychlý protiútok Sokolova a byl u toho opět asi nejlepší hráč na hřišti Jan Kosak. Tentokrát jeho nájezd bravurně gólman Ottmar zneškodnil. Votroci se snažili o vytváření alespoň nějakých náznaků šancí, drželi míč na svých kopačkách, ale dlouho se vůbec proti urputně bránícímu soupeři nemohli prosadit. Ba naopak.

Rychlý protiútok Sokolova zakončil prudkou pumelicí Matěj Končal a Radim Ottmar musel vytáhnout opravdu fantastický zákrok. S vypětím všech sil vyškrábl kulatý nesmysl nad bránu. V závěru sobotního klání se Hradec vrhl do útoku, snažil se do pokutového území posílat centr za centrem, ale k ničemu to nevedlo. Hradec Králové tak už pět zápasů marně čeká ve Fortuna národní lize na pocit vítězství.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků