Derby v Pardubicích branku nenabídlo

18. 5. 2019   |   FC Hradec Králové
Prestižní duel 29. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY skončil bezbrankovou remízou. Téměř dva tisíce diváků na stadionu Pod Vinicí vytvořilo skvělou atmosféru a vidělo na straně Votroků především skvělý výkon Filipa Zorvana, na straně domácích pak dvě gólovky v podání Fouska a Pirocha. Jelikož Brno rozstřílelo Třinec, tak Hradec Králové sobotní remízou ztratil možnost na baráž o nejvyšší soutěž a bez ohledu na poslední zápas sezony skončí na čtvrtém místě.
29. kolo, sobota 18. 5. 2019, 15:00

FK Pardubice

FC Hradec Králové

0:0
0:0

Rozhodčí: Nenadál – Caletka, Ratajová. ŽK: 68. Jeřábek - 80. Leibl.

FK Pardubice: Letáček – Prosek, Šejvl, Piroch, Toml – Jeřábek – Kovář (70. Sokol), Solil, Tischler, A. Fousek (79. Mužík) – Petráň (90. P. Černý).
FC Hradec Králové: Vízek – Finěk (33. Djurdjević), Martinec, Leibl, Urma – Jukl, Soukeník – Kopečný, Zorvan (83. Kateřiňák), Vlkanova – Šípek (57. W. Da Silva).


Reportáž

Východočeské derby nabídlo v prvním poločase vyrovnanou bitvu, ve které dominoval neúprosný boj o každý metr hřiště. Na obou stranách byla v úvodních minutách znatelná nervozita, proto si diváci na první vážnější situaci museli počkat až do 18. minuty. To se k exekuci volné kopu z ideální pozice postavil Filip Zorvan, ale trefil pouze pardubickou zeď. O pár minut později vyslal domácí Tischler za obranu Votroků Kováře, avšak jeho pokus z úhlu letěl mimo.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky střílel pardubický Fousek z dvaceti metrů, kulatý nesmysl skončil nad brankou Patrika Vízka. Pak byla k vidění slušná možnost svěřenců kouče Zdenka Frťaly. Filip Zorvan centroval zprava, na prudký míč před bránou Pardubic těsně nedoskočil Adam Vlkanova ani Michal Leibl.

V 60. minutě se odhodlal na levé straně k jedovaté pumelici Fousek, brankář Vízek skvěle zasáhl a s vypětím všech sil vyrazil. Z přímého kopu pak zkusil své štěstí i střídající Fahrudin Djurdjević, technická střela z dvaceti metrů mířila jen kousek nad břevno. Hradečtí byli aktivnější mužstvem, drželi míč na svých kopačkách a rivala z Pardubic pouštěli pouze do rychlých protiútoků.

Po centru Filipa Zorvana, jednoznačně nejaktivnějšího hráče utkání, se k zakončení dostal také Dominik Soukeník, ovšem gólman Letáček byl připraven. Stejně tak se stalo při hlavičce Martince, jen s tím rozdílem, že balon zamířil nad břevno.

V 73. minutě si fotbalisté Pardubic vypracovali obrovskou šanci na úvodní branku. Agilní Fousek se hnal na bránu, obešel i Patrika Vízka a zbývalo už jen zakončit do odkryté hradecké svatyně, leč pardubický záložník naštěstí trefil jen boční síť.

Dalekonosným projektilem se následně prezentoval Michal Leibl, ale chyběla větší přesnost. V závěru nebezpečně hlavičkoval z hranice malého vápna osamocený Piroch, ale bránu těsně netrefil. Ačkoliv obě mužstva usilovala v závěrečném dějství o cenné vítězství, tak diváci se branky nedočkali a derby skončilo bezbrankovou remízou.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín