Tři body! Votroci rozhodli o výhře v první půli

12. 5. 2019   |   Redakce
Ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítali fotbalisté Hradce Králové Ústí nad Labem. Branky padaly v prvním poločase, kdy se nejprve z pokutového kopu prosadil Adam Vlkanova a následně také mladík Jakub Šípek. Hosté hráli od 76. minuty v deseti, když byl za nevybíravý zákrok vyloučen hostující kapitán Peterka. Hradec tak nadále hraje o třetí místo tabulky, na které aktuálně ztrácí dva body.
28. kolo, neděle 12. 5. 2019, 17:00

FC Hradec Králové

FK VIAGEM Ústí nad Labem

2:0
2:0

Branky: 14. Vlkanova z PK, 20. Šípek. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: 75. Leibl – 47. Matějka. ČK: 75. Peterka. 649 diváků.

FC Hradec Králové: Vízek - Finěk, Pokorný, Leibl, Urma - Jukl - Vlkanova, Kateřiňák (87. Soukeník), Zorvan, Djurdjević (55. M. Černý) - Šípek (46. Firbacher).
FK VIAGEM Ústí nad Labem: Lindr – Janso, Brak, Pimpara, D. Richter (69. Šup) – Peterka, Procházka, Miskovič (62. M. Bílek), Strada – Dvořák (46. Prošek), Matějka.


Reportáž

Hradečtí fotbalisté vstoupili do nedělního duelu s velkou chutí a aktivitou. První možnost měl Filip Zorvan, jeho prudká rána k tyčce pořádně zaměstnala exhradeckého brankáře Jirku Lindra. Ve 13. minutě byl při dorážce v pokutovém území nedovoleně zastaven Otto Urma a sudí Rejžek nařídil pokutový kop. K exekuci penalty se postavil Adam Vlkanova a zakončil chladnokrevně k pravé tyči, 1:0.

A o pár minut později bylo na Všesportovním stadionu v Malšovicích ještě o poznání veseleji. Ve vápně vybojoval míč Jiří Kateřiňák, jeho pokus gólman Lindr jen vyrazil a nikým nehlídaný Jakub Šípek dorazil balón do sítě, 2:0. Ústecká Arma se poprvé připomněla ve 25. minutě, když v pádu zakončoval Miskovič, Patrik Vízek skvěle zasáhl. Pak po pohledné Richterově akci se k zakončení dostal Dvořák, ale mířil nad.

V závěru prvního poločasu měl ještě slibnou šanci Otto Urma, kterého vybídl Daniel Finěk. Střela na zadní tyč byla však tečovaná a Arma se tak ubránila. Poté se ještě tváří v tvář Lindrovi ocitl Fahrudin Djurdjević, strážce hostující svatyně pohotově vyrazil na rohový kop.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky mělo Ústí velkou gólovou příležitost na snížení, ovšem brankář Patrik Vízek se proti hostujícímu Matějkovi vyznamenal a bravurně vyrazil. V 58. minutě střílel na druhé straně Filip Zorvan, chyběla větší razance. O dvě minuty později se přes pravou stranu individuálně prosadil Otto Urma, kulatý nesmysl byl sražen na rohový kop.

Tempo hry následně trochu upadlo, hra byla více rozkouskovaná a přibylo ztrát. Gólman Vízek musel být pozorný při příležitosti Matějky i při pumelici Proška z hranice pokutového území. V 76. minutě hostující kapitán Peterka hrubě sestřelil Jirku Kateřiňáka po odehrání míče, sudí Rejžek neváhal ani minutu a nevybíravý zákrok ocenil červenou kartou.

Proti oslabenému soupeři si již Votroci šli s přehledem pro zisk tří bodů. V samotném závěru mohl vedení zvýšit Filip Zorvan, kterého našel Firbacher, ale brankou to neskončilo. Sedmnáctiletý Firbacher měl i vůbec poslední možnost zápasu, ale gólman Lindr ho dokázal skokem pod nohy zastavit.

Hradečtí fotbalisté tak výhrou odskakují v tabulce na tříbodový odstup od Ústí nad Labem a nadále hrají o třetí místo v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. 

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Patrik Vízek:

Jakub Šípek:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B