Brno udeřilo v závěru obou poločasů

7. 5. 2019   |   FC Hradec Králové
Šlágr 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dopadl lépe pro brněnskou Zbrojovku, která se hned dvakrát dokázala střelecky prosadit. Obě branky zařídil slovenský útočník Peter Štepanovský. Hradečtí hráli od 45. minuty o deseti, když byl vyloučen Martinec. Zisk tří bodů znamená, že Brno se dostává před Hradec na třetí místo tabulky.
27. kolo, úterý 7. 5. 2019, 17:00

FC Zbrojovka Brno

FC Hradec Králové

2:0
1:0

Branky: 42. a 83. Štepanovský. Rozhodčí: Pechanec – Paták, Dresler. ŽK: 4. Růsek, 80. Sukup, 87. Vraštil – 23. Kopečný, 40. Šípek, 75. Pokorný. ČK: Martinec. Počet diváků: 4018.

FC Zbrojovka Brno: Floder – Sukup, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – Pachlopník (73. Přichystal), Bariš, Růsek – Štepanovský, Michal Škoda (27. Magera), Šumbera (77. O. Vintr).
FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Pokorný, Martinec, Leibl – Jukl – Vlkanova, Kateřiňák (46. Kvída, 65. Finěk), Zorvan, Urma (55. Djurdjević) – Šípek.


Reportáž

Votroci vstoupili do první půle aktivně a již v 7. minutě si vypracovali první vážnější šanci. Centr z levé strany propadl až k nohám Adama Vlkanovy, který se nerozpakoval a tvrdě vypálil. Brankář Floder reflexivně vyrazil s vypětím všech sil. I domácí brzy zahrozili, stalo se tak po individuální akci Štepanovského. Jeho přihrávku v malém vápně nezakončil dobíhající Šumbera.

I při další možnosti Hradce Králové u toho byl aktivní Adam Vlkanova, který tentokrát vybídl k zakončení Filipa Zorvana, leč ten poslal kulatý nesmysl vysoko nad. O pár chvil později centroval Kateřiňák na Urmu, brněnský Floder sebral míč v poslední možné chvíli. Pak Miloš Kopečný našel parádně ve vápně Adama Vlkanovu, jeho střela z první těsně minula pravou tyč, to byla velká šance!

Ve 42. minutě se Brno ujalo z ničeho nic vedení. Radim Ottmar při vybíhání nešťastně podklouzl a míč do opuštěné svatyně uklidil Peter Štepanovský, 1:0. A aby toho nebylo v závěru první pětačtyřicetiminutovky málo, tak byl vyloučen Jakub Martinec, jenž zastavil unikajícího Pachlopníka. Z následné standardní situace nemířil Magera přesně.

Votroci i v početní nevýhodě bojovali a vysoko napadali. Nechyběly ani střelecké pokusy, jako například pumelice Vlkanovy z 25 metrů. Brno mohlo udeřit po křižné ráně od Štepanovského, ale chyběla větší přesnost. Stejný hráč o chvilku později roztleskal ochozy dalekonosným projektilem, brankář Ottmar byl však připraven a úspěšně zasáhl. Svěřenci kouče Zdenka Frťaly pak tlačili a i v deseti měli balon častěji na svých kopačkách.

V 68. minutě využil zaváhání Brna Filip Zorvan, jenž následně zkusil na dlouhou nohu trefit odkrytou bránu, ale neuspěl. Poté si dva skvělé zákroky připsal Radim Ottmar. Nejprve pohotově zasáhl proti střele zpoza vápna od Růska, poté z bezprostřední blízkosti vychytal brněnského Přichystala. Podruhé Zbrojovka udeřila šest minut před koncem. Vintr poslal střílený pas na zadní tyč, kde Štepanovský doklepl do odkryté branky a stanovil tak konečný stav na 2:0.

Ohlasy

Zdenko Frťala: 

Adam Vlkanova:

Michal Leibl:

Fotogalerie

www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B