Souboj s Třincem skončil smírně

25. 4. 2019   |   FC Hradec Králové
Do vedení šli nejprve domácí fotbalisté, když skóre předehrávky 25. kola otevřel Dedič. Hradec však hrál aktivně a zaslouženě vyrovnal zásluhou Jakub Šípka. Ve druhé půli šli naopak do trháku Votroci, stalo se to opět po rohovém kopu. Úspěšně zakončoval Jakub Martinec. Poslední slovo ovšem měl Třinec, když vyrovnání zařídil v 73. minutě Arroyo.
25. kolo, čtvrtek 25. 4. 2019, 17:00

FK Fotbal Třinec

FC Hradec Králové

2:2
1:1

Branky: 10. Dedič, 72. Arroyo – 25. Šípek, 63. Martinec. Rozhodčí: Klíma – Myška, Melichar. ŽK: 60. Kvída. Počet diváků: 410.

FK Fotbal Třinec: Adamuška – Ilko, Šuľa, Bedecs, Kušnír – Omasta, R. Vaněk I., Weber, Buchvaldek (65. Arroyo) – Schwendt (46. Janošík), Dedič (87. Demjan).
FC Hradec Králové: Ottmar – Pokorný, Kvída, Martinec – Kopečný, Kateřiňák (82. Da Silva), Jukl, Zorvan, Leibl (74. Urma) – Vlkanova (71. Djurdjević), Šípek.


Reportáž

Svěřenci kouče Zdenka Frťaly vstoupili do utkání velmi aktivně. Již ve 4. minutě měl zajímavou možnost Adam Vlkanova, domácí obrana se ubránila s vypětím všech sil. O čtyři minuty později zakončoval opět Vlkanova, tentokrát prudkou střelou, gólman Adamuška svůj tým podržel. První vážnější možnost přetavil Třinec ve vedoucí branku. Stalo se tak po rohovém kopu, který skončil na hlavě Dediče, slovenský útočník poslal míč nechytatelně za záda Radima Ottmara, 1:0.

Hradečtí se však nevzdávali a dál srdnatě bojovali. Zásluhou jim bylo vyrovnání ve 25. minutě, kdy se po rohovém kopu nejlépe zorientoval mladík Jakub Šípek a zajistil tak vyrovnání na 1:1. Pak se s bravurním zákrokem vytasil kapitán Ottmar, když vychytal zcela osamoceného Dediče. Hradec mohl udeřit ve 29. minutě, Kopečný z pěti metrů přestřelil třineckou svatyni. Plné ruce práce měl třinecký Adamuška po přímém kopu Kateřiňáka, který pálil jedovatě z třiceti metrů.

Votroci byli lepším týmem i na počátku druhého dějství, především Adam Vlkanova se několikrát ocitl ve slibné příležitosti. Při jeho pokusech držel domácí gólman Adamuška. Aktivita se Hradci Králové vyplatila a vedoucí branka přišla opět po rohovém kopu. Tentokrát se v 63. minutě hlavičkou z bezprostřední blízkosti prosadil Jakub Martinec, 1:2.

Avšak vedení hostů trvalo pouhých devět minut. Po rychlém protiútoku nahrával střídající Janošík na Arroya, jenž uklidil balon placírkou k levé tyči, 2:2. Velmi dobrý výkon Adamušky potvrdila i další možnost Hradce, tentokrát zpoza šestnáctky pálil Filip Zorvan, Třinecký brankář vyboxoval na rohový kop. Po něm se již soupeř ubránil. A ubránil nejen tento roh, ale i konečnou remízu 2:2

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Jakub Martinec:

Jiří Kateřiňák:

Fotogalerie

www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků