Votroci porazili Chrudim 3:1

21. 4. 2019   |   FC Hradec Králové
Po čtyřech zápasech si mohli Votroci konečně zakřičet vítězný pokřik. Ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili doma Chrudim 3:1 góly Miloše Kopečného, Jakuba Šípka a Filipa Zorvana. Za hosty se trefil Martin Sulík.
24. kolo, neděle 21. 4. 2019, 17:00

FC Hradec Králové

MFK Chrudim

3:1
2:0

Branky: 28. Kopečný, 44. Šípek, 90+3. Zorvan – 49. Sulík. Rozhodčí: Zelinka – Caletka, Batík. ŽK: 48. Martinec, 90+1. Zorvan – 22. Ujec, 24. Krčál, 47. Vencl, 69. Sixta. 925 diváků.

FC Hradec Králové: Ottmar - Kopečný, Pokorný, Martinec, Urma - Jukl - Vlkanova, Kateřiňák (84. Kvída), Zorvan, Djurdjević (89. Černý) - Šípek (75. Da Silva).
MFK Chrudim: Zima – Řezníček, Rendla, Vencl, Hlavsa – Sulík (71. Čáp), Sixta, Ujec (79. Rybička), Krčál, Dostálek (60. Froněk) – Vašulín.


Reportáž

Prvních dvacet minut utkání Hradce s Chrudimí bylo nervózních, na obou stranách bylo až příliš nepřesností a brankáři moc práce neměli. Ve 28. minutě ale předvedli ukázkovou akci Jiří Kateřiňák s Milošem Kopečným – záložník z hloubi pole poslal prudký míč do vápna hostů, na jeho přihrávku si naběhl pravý obránce a přesnou střelou z první uklidil balon k tyči. 1:0.

Votroky vedení uklidnilo a hru měli pod kontrolou. Dopředu jejich akcím chyběla větší přesnost, ale hrozby protiútoků hostů dokázali eliminovat v zárodku. Druhou trefu vybojovali Adam Vlkanova s Jakubem Šípkem. Mládežnický reprezentant, který na podzim hostoval právě v Chrudimi, vydoloval míč, který do vápna dostal Vlkanova, a přesnou střelou dal Hradci dvougólové vedení.

Domácí si ale komfortní stav brzy po přestávce sami zkomplikovali. Po centru Davida Sixty z přímého volného kopu nechali příliš mnoho prostoru Martinu Sulíkovi a ten v pádu hlavou překonal Radima Ottmara. 2:1. A Hradeckým mohlo být o chvíli později ještě hůř, když jeden z chrudimských hráčů vypálil z hranice vápna. Proti téhle ráně ale fantasticky zasáhl Ottmar a svůj tým podržel.

Na kopačky Votroků zase dolehla nervozita a o výsledek se ještě strachovali. Hlavně v ofenzivě opět vršili nepřesnosti a zpátky na dvougólové vedení ne a ne odskočit. V 61. minutě přihrál Vlkanova v šestnáctce Fahrudinu Djurdjevićovi, ten ale v tísni bránu netrefil. A Kateřiňákovu bombu z dobrých pětadvaceti metrů zase zastavil Simon Zima.

Až v nastaveném čase si Hradečtí mohli oddechnout. Po pěkné akci střídajícího Wesleyho Da Silvy a Vlkanovy se prosadil Filip Zorvan a uzavřel skóre zápasu na 3:1.

Ohlasy

Zdenko Frťala: 

Jakub Šípek: 

Miloš Kopečný:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B