Duel s Jihlavou rozhodla jediná branka

12. 4. 2019   |   FC Hradec Králové
Souboj ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyzněl lépe pro soupeře z Vysočiny. Ten se dokázal střelecky prosadit v prvním poločase, když míč nechytatelně tečoval útočník Stanislav Klobása. Fotbalisté Hradce Králové potvrdili střelecké trápení, když se ve třetím zápase v řadě neradovali ze vstřelené branky.
22. kolo, pátek 12. 4. 2019, 18:00

FC Hradec Králové

FC Vysočina Jihlava

0:1
0:1

Branka: 35. Klobása. Rozhodčí: Nenadál – Horák, Pečenka. ŽK: 52. Leibl, 90. Kvída – 90. Petr. Počet diváků: 986.

FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný (72. J. Pokorný), Kvída, M. Plašil, Urma – Jukl (53. Da Silva), M. Černý – Vlkanova, Zorvan, Leibl (53. Djurdjević) – Firbacher.
FC Vysočina Jihlava: Vejmola – P. Breda, Tijani, Chlumecký, F. Novotný (72. Vedral) – Šulc, Vaculík (83. Petr) – Javůrek, Zoubele, Preisler – Klobása (87. Machuča).


Reportáž

První pohledný fotbalový moment měl v úvodu pátečního duelu Otto Urma, který ze standardní situace mířil k levé tyčce, brankář Vejmola však vytasil výborný zákrok a vyrazil na rohový kop. Po něm vznikl v pokutovém území velký závar, ale Jihlava se ubránila. Po dalším rohovém kopu, tentokrát ale na druhé straně, nebezpečně poskakoval míč ve vápně před Radimem Ottmarem, obrana Votroků včas zasáhla.

I u další zajímavé situace byl aktivní Urma, když se na hranici pokutového území opřel do kulatého nesmyslu, gólman Vejmola tasil další skvělý zákrok. Vysočina udeřila ve 35. minutě, exhradecký Javůrek vyslal z dálky pořádnou pumelici, kterou tečoval Stanislav Klobása proti pohybu Radima Ottmara, 0:1. Hradečtí mohli do konce první půle ještě vyrovnat, Adam Vlkanova střílel těsně vedle tyčky.

V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky byli aktivnější domácí, drželi míč na svých kopačkách a největší možnosti přicházely z rohových kopů. Ovšem chyběla větší přesnost. Jihlava hrozila hlavně z rychlých protiútoků, po jednom takovém zakončoval zpoza vápna Pavel Šulc, levou část hradecké svatyně však trefit nedokázal.

V 66. minutě nejprve pálil mimo Filip Zorvan a pak přišla další zajímavá možnost pro Hradec. Po standardní situaci vystřelil tvrdě Fahrudin Djurdjević, letící balon se ještě snažil usměrnit mladík Firbacher, ale ke gólové radosti scházelo několik centimetrů. Hosté z Jihlavy mohli definitivně rozhodnout po možnosti Zoubeleho, jenž zakončoval z bezprostřední blízkosti. Votroci se sice ubránili, ale na body to v konečném stavu stejně nestačilo. V samotném závěru již chyběla potřebná přesnost a klid v rozehrávce. Vysočina Jihlava si tak odváží všechny body.

Fotogalerie

www.fchk.cz wwww.fchk.cz wwww.fchk.cz wwww.fchk.cz wwww.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků