Proti Prostějovu se Votroci prosadili třikrát

17. 3. 2019   |   Redakce
Hradečtí fotbalisté nenechali proti třináctému Prostějovu nic náhodě a od prvních minut si šli za ziskem tří bodů. V prvním poločase se trefil aktivní Adam Vlkanova, ve druhé půli pak přidal další gól Ďurděvič a nádhernou ranou se prosadil také střídající Filip Zorvan.
19. kolo, neděle 17. 3. 2019, 15:00

FC Hradec Králové

1.SK Prostějov

3:0
1:0

Branky: 14. Vlkanova, 56. Ďurděvič, 82. Zorvan. Rozhodčí: Tomáš Klíma – Stanislav Pochylý, Jakub Mojžíš. ŽK: 39. Zapletal, 67. Pančochář, 81. Vošahlík, 86. Polák. ČK: 71. Pančochář. Počet diváků: 1190.

FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný (84. Finěk), Kvída, Plašil, Urma - Jukl - Vlkanova, Ďurděvič (75. Zorvan), Kateřiňák (66. M. Černý), Leibl - Da Silva.
1.SK Prostějov: Le Giang – Polák, Pančochář, Janíček, Biolek – Fládr (63. Kroupa), Vošahlík, Lutonský (69. Slaninka), Schuster – Zapletal, Žikol (79. Machynek).


Reportáž

Hosté vstoupili do utkání poměrně aktivně. Po rychlém brejku se na levé straně objevil Zapletal, ale jeho centr nedokázal úspěšně zakončit Lutonský. Fanoušky Hradce Králové rozjásala první vážnější možnost Votroků. Ve 14. minutě se po rohovém kopu dostal k míči Jiří Kateřiňák, nacentroval do vápna, kde se po souboji prostějovského gólmana Gianga s Markem Plašilem odrazil kulatý nesmysl k nohám Adama Vlkanovy, jenž otevřel skóre nedělního střetnutí, 1:0.

A čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník byl nadále při chuti. Vlkanova se pohotově ve vápně otočil a prudce vypálil. Chybělo jediné, trefit branku. Ve 24. minutě byla k vidění další slibná možnost domácích. Za obranu zaběhl Da Silva, k zakončení se ale nakonec dostal dobíhající Kopečný, ten těsně minul roh prostějovské svatyně.

Poté se většina hry odehrávala daleko od obou branek, Radim Ottmar si během první půle nepřipsal žádný zákrok. U Votroků patřil k nejaktivnějším hráčům Adam Vlkanova, jehož akce hostující obrana zastavovala jen s vypětím všech sil. Případně se pohotovým zákrokem blýskl slovenský Patrik Le Giang.

Hned v úvodu druhého dějství nebezpečně hlavičkoval Ďurděvič, ale Giang byl pozorný a balon lehce schoval ve své náruči. V 56. minutě se Votrokům podařil druhý gólový zásah. Michal Leibl vyslal pořádnou pumelici, která se od zad bránícího hráče odrazila trochu se štěstím na Fahrudina Ďurděviče a ten pohotově rozvlnil síť, 2:0. Sedmadvacetiletý Makedonec mohl přidat hned vzápětí další branku, ale netrefil.

Prostějov byl také blízko snížení. Brankář Radim Ottmar musel vytasit skvělý zákrok po velké šanci Janíčka. V 63. minutě byli svěřenci kouče Zdenka Frťaly blízko třetímu gólu. Urma centroval a v pádu přestřelil Kateřiňák. Poté obdržel prostějovský Pančochář v krátké chvíli dvě žluté karty a předčasně se poroučel do sprch. Proti oslabenému soupeři přidal definitivní pojistku pro Hradec Králové v 82. minutě Filip Zorvan, když se nádherně trefil z velké dálky pod břevno, 3:0.

Votroci se díky nedělní výhře drží na třetí příčce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, před námi zůstávají České Budějovice a Jihlava.  

Fotogalerie

www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B