Hradečtí rozhodli o výhře ve druhé půli

3. 3. 2019   |   Redakce
Po celý zápas byl Hradec Králové lepším a aktivnějším týmem, nicméně branky padaly až ve druhém dějství. Nejprve se v pádu prosadil Adam Vlkanova. V 79. minutě se pak z úspěšné dorážky radoval i Marek Plašil a stanovil tak konečný stav na 2:0.
17. kolo, neděle 3. 3. 2019, 14:30

FC Hradec Králové

FK Baník Sokolov

2:0
0:0

Branky: 67. Vlkanova, 79. Plašil. Rozhodčí: Zbyněk Proske - Jan Petřík, Martin Leška. ŽK: 88. Ottmar - 35. Machek, 44. Glaser, 60. O. Ševčík. ČK: 88. Machek. Počet diváků: 1189.

FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, M. Plašil, Urma – Jukl – Vlkanova, Ďurděvič (56. Zorvan), Kateřiňák, Leibl (76. Šípek) – W. Da Silva (89. Firbacher).
FK Baník Sokolov: Belaň – Stropek, Machek, Vávra (68. Kosak), Glaser – Štípek (83. Dan. Novák), Mejdr, Martin Holek, Jakub Dvořák II. – O. Ševčík, Hlavatý (83. Liener).


Reportáž

Do utkání vstoupili mnohem aktivněji fotbalisté Hradce Králové, drželi míč na svých kopačkách a snažili se o vstřelení úvodní branky. Kdyby se hrálo na rohové kopy, tak domácí fanoušci křepčili nadšením. V 15. minutě zahrával Hradec již sedmý rohový kop! Ke střeleckému zakončení se propracoval například Adam Vlkanova, ale míč šel těsně vedle. V dobré příležitosti se ocitl i Marek Plašil, ale k úspěchu mu kousek chyběl. Obrana Sokolova fungovala spolehlivě a s vypětím všech sil bránila velké vápno před drtivým náporem.

Ve 27. minutě si Votroci vytvořili další velký závar, ale Adam Vlkanova nedokázal propasírovat míč mezi tyče. O chvilku později se do pokutového území dostal Ďurděvič, ale v poslední možné chvíli mu míč z kopačky ukradl jeden z hostujících obránců. Hosté se připomněli ve 37. minutě, kdy musel po rohovém kopu zasáhnout Radim Ottmar. Střela Fahrudina Ďurděviče z konce první půle mířila bohužel nad. V samotném nastavení pak mohl zakončit hostující kapitán Glaser, ale jeho pokusu z vápna scházela razance.

V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky se mohli ujmout vedení hosté ze Sokolova, když po rohovém kopu hlavičkoval Stropka, těsně mimo. V 60. minutě byli svěřenci kouče Zdenka Frťaly velmi blízko vytoužené brance. Da Silva našel skvělým pasem zcela volného Vlkanovu, který ještě v pádu stačil přelobovat Belaně, kulatý nesmysl orazítkoval břevno sokolovské svatyně.

Sokolovský Baník zahrozil o pár minut později. Po přesném centru se do zakončení dostal Ševčík, ale gólman Ottmar byl připraven a jistě zasáhl. V 67. minutě se příznivci Votroků konečně dočkali. Aktivní Vlkanova dostal přesný centr od Kopečného, následně při kličce uklouzl, avšak ještě stačil rychle vystřelit druhou nohou, 1:0.

O osudu nedělního utkání bylo definitivně rozhodnuto v 79. minutě. Standardní situaci z pravé strany zahrál Jiří Kateřiňák na hlavu Marka Plašila, který nadvakrát dokázal dostat balon do sítě za záda bezmocného Belaně, 2:0. Baník dohrával zápas o deseti lidech, když se po druhé žluté poroučel předčasně do sprch Machek. Hradečtí fotbalisté tak v těžkém utkání vybojovali velmi cenné tři body.

Ohlasy

tisková konference:

Adam Vlkanova:

Marek Plašil:

Fotogalerie

www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Moderní kamerový systém dohlíží na bezpečnost v Malšovické aréně

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín