Tři body proti Třinci zajistil Milan Černý

7. 10. 2018   |   Redakce
Těžký zápas mají za sebou fotbalisté Hradce Králové. Jedinou branku zařídil v bojovném duelu Milan Černý, který zkušeně proměnil pokutový kop. Avšak ani Třinec nebyl bez šance, několikrát se blýskl brankář Radim Ottmar. Votroci se tak touto důležitou výhrou bodově dotahují na první Jihlavu v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
11. kolo, neděle 7. 10. 2018, 16:00

FC Hradec Králové

FK Fotbal Třinec

1:0
0:0

Branka: 62. M. Černý z PK. Rozhodčí: Mikyska – Pelikán, Batík. ŽK: 17. Miker, 43. Urma, 52. Jukl, 56. Martinec, 58. Kopečný, 73. Ottmar, 81. W. Da Silva  – 20. M. Čelůstka, 50. Šumbera, 61. Bedecs, 73. Hejný. ČK: 90+1. W. Da Silva. Počet diváků: 912.

FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, Urma – Janoušek (46. Vorobjev), Jukl – Miker (77. Hynek), M. Černý, Martan (87. Kvída) – W. Da Silva.
FK Fotbal Třinec: Adamuška – Kušnír (23. Schwendt), M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Janošík, R. Vaněk I., Weber, Šumbera – Omasta – Hejný (75. Dedič).


Reportáž

Úvod nedělního utkání byl na Všesportovním stadionu v Malšovicích z obou stran velmi opatrný. Obě mužstva hrála ze zajištěných obran a nechtěla soupeře zbytečnou chybou pustit do vedení. První zajímavější možnost měli na svědomí hosté, když Weber centroval a hned trojice hráčů si nabíhala do pokutového území. Radim Ottmar však situaci zkušeně přečetl a míč lapil do své náruče. Votroci zahrozili po střele Kopečného, kdy ještě mohl dorážet Milan Černý. Brankář Adamuška měl plné ruce práce.

Ve 26. minutě zaváhal při zpracování míče gólman Adamuška, rázem se ve velké šanci ocitl Martan a také Da Silva. Kombinace však trvala déle, než měla, třinecký brankář se stačil vrátit a svou chybu napravit. O pár chvil později zahrozil také Třinec, v dobré pozici hlavičkoval Hejný těsně vedle levé tyčky.

Druhé dějství již bylo více v režii svěřenců kouče Zdeňka Frťaly. Obrovskou možnost si vypracoval v 54. minutě střídající Dmitrij Vorobjev, kterého vybídl Jirka Miker. Ruský útočník však netrefil poloprázdnou branku. Hned vzápětí pálil ze slibné pozice i Da Silva, tento pokus tečovala hostující obrana na rohový kop. Tlak vygradoval v 60. minutě, kdy se v pokutovém území provinil nedovoleně třinecký Bedecs a sudí Mikyska ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil Milan Černý a razantní pumelicí k pravé tyči poslal Votroky do vedení, 1:0.

Třinečtí byli pak aktivnější, drželi míč na svých kopačkách a snažili se o vyrovnání. Branka však mohla padnout paradoxně na straně druhé. Tomáš Hynek poslal na pravé straně Martana, jenž přesně našel na zadní tyči Vorobjeva, ten ovšem nenasměroval kulatý nesmysl přesně.

Výborný zákrok musel vytasit Radim Ottmar proti tvrdé střele Šumbery, hradecký gólman si vysloužil zasloužený potlesk tribun. Již v nastaveném čase se musel předčasně poroučet do sprch brazilský útočník Da Silva, který obdržel druhou žlutou kartu. Třinec mohl v samotném závěru vyrovnat, po závaru nebezpečně zakončoval Omasta, jeho pokus minul domácí svatyni o pouhé centimetry.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Milan Černý:

Radim Ottmar:

Dmitrij Vorobjev:


Fotogalerie

www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Kodeš? Válečník! Aby ho odnesli, muselo by to být vážné, uznává Ladislav Krejčí

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim