Votroci si vezou z Prostějova bod za bezbrankovou remízu

18. 8. 2018   |   Redakce
V 5. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zajížděli svěřenci kouče Zdenka Frťaly do Prostějova. Duel nabídl hodně tvrdých soubojů, bojovnosti a také několik zajímavých šancí. Ale když se na jedné straně neuchytily možnosti Kropáčka či Ďurděviče, na straně druhé pak především střely Hapala a Píchala, tak se oba týmy rozešly smírně s výsledkem 0:0.
5. kolo, sobota 18. 8. 2018, 17:00

1.SK Prostějov

FC Hradec Králové

0:0

Rozhodčí: Dubravský – Pochylý, Batík. ŽK: 64. Schuster, 66. Machynek, 90+2. Píchal – 45+4. Urma, 55. Kropáček. Počet diváků: 735

1.SK Prostějov: Bréda – Biolek (54. Machynek), Janíček (42. Pernackyj), Schuster, Slaninka – Píchal, Pančochář, Sus, Žikol, Šteigl (81. M. Kovařík) – Hapal.
FC Hradec Králové: Ottmar – Urma, Kvída, Plašil, Martinec – Janoušek (71. Jukl), Zorvan – Martan (46. Trávníček), Vlkanova, Ďurděvič – Kropáček (58. Miker).


Reportáž

Úvod utkání byl za slunečného počasí z obou stran velmi opatrný. Domácí pozorně a úspěšně bránili své území, centrům Votroků chyběla větší přesnost. První větší šance utkání přišla ve 24. minutě. Ďurděvič zabojoval u rohového praporku a odcentroval na přední tyč, tam si naběhl Kropáček a tváří v tvář ho vychytal skvělým zákrokem prostějovský Bréda. I u další zajímavé příležitosti byl René Kropáček, po rohovém kopu hlavičkoval těsně mimo.

Prostějov dal o sobě vědět až v závěru prvního poločasu. Nejprve vypadal nadějně centr Hapala z vápna, ale Honza Kvída byl pozorný a nebezpečí zažehnal. V nastaveném čase pak utekl do samostatného úniku Píchal, kde ho nedovoleně zastavil Otto Urma. Následně slibně vypadající standardní situace se ale domácím vůbec nepovedla, i proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

V 54. minutě pálil z voleje Urma, kulatý nesmysl však zamířil vysoko nad. Prostějov zahrozil po akci Davida Píchala, který vyslal krásnou ránu z dvaceti metrů, míč jen těsně minul levou tyč branky Radima Ottmara. Ten byl v plné permanenci i o chvíli později, když se mu nepodařilo zachytit letící balon, nicméně dobíhající Žikol již nestačil uklidit do brány a vyslal pouze centr přímo do rukou Radima Ottmara.

Votroci si vytvořili sérii rohových kopů, po kterých se většinou dostali k zakončení. Ocelová hradba Prostějova však nedovolila přímé ohrožení branky. V 83. minutě byl blízko úvodní brance Fahrudin Ďurděvič. Z deseti metrů pálil z voleje nad svatyni brankáře Miloslava Brédy. Prostějovští fotbalisté si také vypracovali v závěru slibnou možnost, byl u toho opět aktivní Lukáš Hapal. Jeho střela měla dobré parametry a chybělo několik centimetrů.

V 90. minutě musel vytasit pohotový zákrok Radim Ottmar, když Píchal napálil odražený balon. Hradecký brankář Votroky podržel. V závěru se obě mužstva ještě snažila strhnout stav na svou stranu, ale obrany obou mužstev dnes dominovaly nad ofenzivou. Velké poděkování patří více než dvaceti příznivcům Hradce Králové, kteří celý zápas vytvářeli "domácí" prostředí.

Rozhovor se Zdenkem Frťalou

Rozhovor s Radimem Ottmarem

Rozhovor s Adamem Vlkanovou

Rozhovor se členem fanklubu Votroci 2000

Fotogalerie

wwww.fchk.cz wwww.fchk.cz wwww.fchk.cz wwww.fchk.cz wwww.fchk.cz wwww.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků