Druhá výhra! Votroci přehráli Znojmo 2:1

29. 7. 2018   |   FC Hradec Králové
První poločas patřil jednoznačně Hradci Králové, což bylo reflektováno i počtem branek. Nejprve proměnil pokutový kop Adam Vlkanova, druhý zásah přidal premiérovou trefou René Kropáček. Ve druhém dějství hosté zdramatizovali, krásnou ranou se prosadil Ambrozek. Nicméně to bylo ze strany Znojma vše.
2. kolo, neděle 29. 7. 2018, 18:00

FC Hradec Králové

1.SC Znojmo FK

2:1
2:0

Branky: 30. Vlkanova z PK, 39. Kropáček –  63. Ambrozek. Rozhodčí: Ginzel – Dobrovolný, Lakomý. ŽK: 87. Miker – 76. Malár, 81. Obiechina, 88. Beganović. Počet diváků: 1408.

FC Hradec Králové: Ottmar – Finěk, Kvída, Plašil, Urma – Janoušek, M. Černý – Martan, Vlkanova (74. Zorvan), Ďurděvić (82. Hynek) – Kropáček (64. Miker).
1.SC Znojmo FK: Buček – Cihlář, Malár, Ambrozek, Dramé – Šulc (79. Obiechina), Štrombach, Krčík (58. Beganović), Kučera, Čereda – Teplý.


Reportáž

Oproti poslednímu utkání došlo v základní sestavě ke dvoum změnám v obraně. Trávníčka s Martincem nahradil Kvída s Urmou. Hned v úvodu utkání si Hradec dokázal vypracovat tři slušné brankové příležitosti. Nejprve se u pravé tyče mohl prosadit Ďurděvič, hostující obrana v poslední možné chvíli odvrátila na rohový kop. Poté roztleskala ochozy dalekonosná pumelice Ládi Martana, brankář Buček vyrazil. Hned vzápětí rozjel akci Vlkanova, následně z pravé strany přišel centr na aktivního Ďurděviče, ten však těsně minul.

A Znojmo bylo v plné permanenci i po standardní situaci Urmy, brankovou radost znemožnil dalším jistým zákrokem Buček. Odměna za trvalý tlak přišla pro Votroky ve 31. minutě. Do znojemského území pronikl Adam Vlkanova, kde byl nedovoleně zastaven. Sudí Ondřej Ginzel neváhal ani sekundu a nařídil pokutový kop. K exekuci se postavil Adam Vlkanova a s ledovým klidem poslal Hradec do vedení, 1:0.

Svěřenci kouče Zdenka Frťaly drželi nadále míč na svých kopačkách a soupeře vůbec k ohrožení branky Radima Ottmara nepouštěli. Ba naopak. Přišla 39. minuta a další gólová radost domácích. Prudký centr Martana se dostal až ke Kropáčkovi a třiadvacetiletý útočník si tak mohl připsat svůj premiérový gól ve Fortuna národní lize, 2:0.

I druhá pětačtyřicetiminutovka začala převahou domácích. Tentokrát z ideální pozice pálil Adam Vlkanova, obrana Znojma tento pokus s vypětím všech sil zblokovala. Hradečtí byli v 58. minutě velmi blízko třetí brance. Opět u toho byl Fahrudin Ďurděvič. Tentokrát míč směřující do prázdné brány skluzem vykopl jeden ze znojemských obránců.

O pět minut později zadělal výběr trenéra Leoše Kalvody na drama. Z vůbec první střely hostů na bránu se urodilo. A gól to byl parádní, Ambrozek vymetl nechytatelně růžek hradecké brány, 2:1. Pak úspěch neslavila hlavička Honzy Kvídy, míč šel jen těsně vedle. V 72. minutě naopak zahrozil soupeř, konkrétně to byl Štrombach, jeho koncovka však postrádala potřebný důraz. Další možnost Znojma byla k vidění po nebezpečné hlavičce Teplého, kousek vedle.

Fotbalisté Hradce Králové si závěr zkušeně pohlídali, do střeleckých statistik se ještě zapsal Jirka Janoušek, ale víc už se toho nestalo. Hradečtí si tak připisují druhou důležitou výhru.

Fotogalerie

www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Zemřel Gustav Deutsch

Mládež - reportáž

Dorost U19 otočil duel s Táborskem a protáhl vítěznou šňůru