O třech bodech z Táborska rozhodl Ladislav Martan

22. 7. 2018   |   FC Hradec Králové
O vítězi rozhodla již druhá minuta, kdy se prosadil prudkou ranou Ladislav Martan. Hradečtí předvedli jistý a přesvědčivý výkon, kdy soupeře pouštěli jen výjimečně k zakončení. Naopak druhou branku mohl přidat Ďurděvič nebo Milan Černý.
1. kolo, neděle 22. 7. 2018, 17:00

FC Silon Táborsko

FC Hradec Králové

0:1
0:1

Branka: 2. Martan. Rozhodčí: Marek – Kubec, Petřík. ŽK: 47. Vlkanova, 61. Janoušek. Počet diváků: 1280.

FC Silon Táborsko: Toma – Klusák (90. Zárybnický), Navrátil, Ngimbi, Šandera – M. Kučera (89. Pfeifer), P. Pilík, Kopřiva (75. Musiol), Vandas – Ndiaye, Valenta.
FC Hradec Králové: Ottmar – Finěk, Plašil, Martinec, Trávníček – Černý, Janoušek – Martan, Vlkanova (79. Zorvan), Ďurděvič (90. Miker) – Kropáček (63. Hynek).


Reportáž

Do úvodního zápasu letošní sezony Fortuna národní ligy vstoupili Votroci i s čerstvou posilou, v základní sestavě se okamžitě zabydlel šestadvacetiletý Fahrudin Ďurděvič. A úvod to byl pro fotbalisty Hradce Králové nadmíru vydařený. Již ve 2. minutě využil zaváhaní domácího Šandery rychlík Adam Vlkanova, který zleva centroval na Ladislava Martana a ten z první nekompromisně napálil míč od tyče do sítě, gólman Toma byl bez šance, 0:1.

Táborsko se snažilo kontrovat především po rohových kopech, ale obrana hostů byla pozorná a žádnou větší možnost nepřipustila. Naopak k zajímavému zakončení se propracoval hradecký novic Ďurděvič, brankář Toma byl pozorný. Táborsko se pak připomnělo po prudké střele Kopřivy. Do konce prvního poločas měl Hradec Králové ještě několik slibných šancí, ale brankář Toma svůj tým podržel.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky byl vidět opět aktivní Ďurděvič, jeho pokusu však chyběla přesnost. Velká šance na druhou branku svěřenců kouče Zdenka Frťaly přišla v 57. minutě, ale ani Adam Vlkanova, ani Milan Černý míč za brankovou čáru dostat nedokázali. Domácí roztleskali ochozy po střelách Pilíka a Valenty, v prvním případě nad a ve druhém se blýskl připravený Radim Ottmar.

Asi největší příležitost na vyrovnání měl v 79. minutě Valenta, jeho obstřel minul jen o kousek branku Radima Ottmara. V závěru se fotbalisté Táborska snažili, drželi míč na svých kopačkách, ale Hradec si šel zkušeně za třemi body. Precizně hlídal standardní situace a v bráně vše jistil zkušeně Radim Ottmar. Hradečtí tak k radosti více než tří desítek královéhradeckých fanoušků dokázali v prvním utkání sezony zvítězit 1:0 díky brance Ladislava Martana.

Fotogalerie

www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Aktuální zprávy

Poslední kolo základní části! Pod Lízátka přijede pražská Slavia