FC Hradec Králové
Bohemians Praha 19052:7

přát., sobota 23. 6. 2018, 10:00

FC Hradec Králové

Bohemians Praha 1905

2:7
1:4

Branky: 37. Vlkanova, 76. Zorvan – 6. a 45. Dostál, 24. a 42. Juliš, 55. Hašek, 69. Záviška, 85. Kabajev. Rozhodčí: Vít – Melichar, Krejsa. Počet diváků: 300.

FC Hradec Králové: 1. poločas: Vízek - Finěk, Čech, Nosek, Trávníček - Soukeník, Janoušek - Zorvan, Vlkanova, Funda - Kotlík. 2. poločas: Vízek - Finěk, Čech, Nosek, Trávníček - Jukl, Janoušek (57. Schwarz) - Zorvan, Vlkanova (57. Matoušek), Funda - Kotlík (57. Miker).
Bohemians Praha 1905: 1. poločas: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Vondra - Reiter, Hašek, Švec, Vodháněl - Juliš, Mašek. 2. poločas: Fryšták - Bartek, Bederka, Šmíd, Vondra - Záviška, Hašek F., Jindřišek, Vodháněl - Nečas, Kabajev.


Reportáž

V semifinále čekal na fotbalisty Hradce Králové favorizovaný celek Bohemians Praha 1905. Pražané hned v úvodu utkání potvrzovali herní převahu a první branka z kopaček Dostála přišla již v šesté minutě. Proti střele k tyči z pravé strany byl gólman Vízek bezmocný, 0:1. Zelenobílí si vypracovali i další šance, ale buď chyběla přesnost, nebo při volnému kopu aktivního Dostála byla proti konstrukce branky Patrika Vízka.

Druhý gól sobotního semifinále zařídil po hezkém zpracování a následném přelobování hradeckého gólmana Lukáš Juliš, 0:2. Ve 37. minutě o sobě dali vědět i Votroci a hned z toho bylo snížení. Adam Vlkanova dostal ideální míč za obranu, a ač tísněn stačil zpoza bránícího hráče vypálit, Fryšták si na míč sáhl, ale víc již nezmohl, 1:2. Do konce první půle se Bohemka stačila ještě dvakrát střelecky prosadit. Svůj druhý zásah si připsal po nedůrazu hradecké obrany Lukáš Juliš a hlavou se rovněž podruhé trefil i Martin Dostál, 1:4.

I ve druhém poločase si svěřenci kouče Martina Haška šli zkušeně za vítězstvím a o postupu do finále nenechali nikoho na pochybách. To potvrdil i skluz Filipa Haška, který tak uklidil kulatý nesmysl do brány po centru Závišky, 1:5. V 69. minutě to bylo již o pět branek, Kabajev prošel do vápna, Záviška dorážel, 1:6. O pár minut později se hezkým fotbalovým momentem prezentoval i Hradec Králové, konkrétně šikovný záložník Filip Zorvan. Ten se příliš nerozmýšlel a vyslal z velké dálky dalekonosnou střelu, ta se odrazila od levé tyče a trochu překvapivě rozvlnila síť, 2:6. Poslední gól viděli diváci v Benátkách nad Jizerou v 85. minutě, kdy Patrik Vízek vyběhl proti Záviškovi, balon se následně odrazil ke Kabajevovi a ten efektním lobem stanovil konečný stav na 2:7.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Reportáž

Sebevědomý vstup do boje o Evropu, Votroci přejeli Olomouc 3:1

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků