Votroci se vrací z Frýdku-Místku pouze s bodem za bezbrankovou remízu

14. 10. 2017   |   Admin - David
11. kolo, sobota 14. 10. 2017, 15:00

MFK Frýdek-Místek

FC Hradec Králové

0:0
0:0

Rozhodčí: Rejžek – Koval, Fišer. ŽK: 90+1. Literák, 90+2. Slaninka – 54. Schwarz, 63. Shejbal, 65. Pajer. ČK: 90+2. Žondra. Počet diváků: 436.

MFK Frýdek-Místek: Buček – Švrček, Literák, Bilić (86. Krčula), Pielorz – Ondráček, Slaninka, Willwéber, Biolek (61. Grussmann) – M. Kovařík, Varadi (80. Velička).
FC Hradec Králové: Ottmar – Pajer, Nosek, Bederka – Shejbal (89. Vlkanova), Zorvan (64. Žondra), M. Černý, Schwarz, Knejzlík – Martan (80. Súkenník), Pázler.


Reportáž

Po třínedělní přestávce, která byla zapříčiněna reprezentační pauzou a odloženém souboji s pražskou Olympií, se Votroci za dalším dílem Fortuna národní ligy vypravili do Moravskoslezského kraje. Přesněji na stadion Stovky ve Frýdku Místku. Čekal je soupeř ze čtrnáctého místa průběžné tabulky.

Ovšem v úvodu utkání nebylo postavení týmů v tabulce vůbec znát. Domácí hráči se exligového soupeře nezalekli a svojí aktivitou si vytvořili několik menších šancí. Jako například v 11. minutě, kdy se zkušený Adam Varadi pokusil přehodit brankáře Ottmara. I pokus Willwébera měl slušné parametry, ale mířil vedle. Na druhé straně se hosté k pokutovému území přibližovali jen sporadicky a centry končily většinou na soupeřových kopačkách. Nepřesností na straně Hradce bylo opravdu hodně.

Největší aplaus prvního poločasu přišel ve 38. minutě, kdy hostující obrana odvrátila centr Lipiny a odražený míč napálil přímo z voleje opět Lúbomír Willwéber. Gólman Radim Ottmar však byl na místě a povedenou pumelici zlikvidoval. Druhá půle nabídla o poznání více atraktivní fotbal, než tomu bylo v první pětačtyřicetiminutovce. Zajímavá byla velká příležitost Adama Pajera, který z dobré pozice mezi velkým a malým vápnem vypálil, ale jeho projektil vyběhnutý Buček zlikvidoval. Votroci se postupem času zabydlovali na půlce domácích Valcířů a po rychlých kombinacích si připravovali slibné příležitosti.

Ta gólová přišla patnáct minut před koncem, kdy Milan Černý našel na levé straně Knejzlíka a následně jeho levačka hlavičku Pázlera. Nejprve gólman Buček pohotově zasáhl, poté se k odraženému míči dostal Nosek, ale jeho střela přes hradbu domácích těl neprošla. Z následného rohu se mohl radovat Shejbal, jeho hlavička skončila těsně mimo.

A další příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Aktivní Adam Pajer nejprve z prostoru penalty trefil ležícího hráče. Pak přišel nadýchaný oblouček od Jiřího Bederky, ten mířil do prostoru před gólmana Valcířů, ale Pázler ani Shejbal na kulatý nesmysl nedosáhli. Poslední minuty vypadaly jako házenkářský zámek, ale bohužel chybělo jediné, střelecký úspěch. Samotný závěr už nabídl spíše více nervozity, kterou navíc v nastaveném čase umocnila červená karta pro Libora Žondru.

Bezbranková remíza z Frýdku-Místku je nepochybně ztrátou. Fotbalisty Hradce Králové nyní čeká opět duel na soupeřově hřišti. Již ve středu zajíždí na pražský Strahov, kde poměří síly s pražskou Olympií.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Kodeš? Válečník! Aby ho odnesli, muselo by to být vážné, uznává Ladislav Krejčí

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim