Dělbu bodů proti Olympii zajistil z pokutového kopu Honza Pázler

18. 10. 2017   |   Admin - David
Dohrávka 10. kola Fortuna národní ligy mezi Hradcem Králové a nováčkem soutěže Olympií Praha se odehrála ve středu 18. října na pražském Strahově. Utkání nabídlo pohlednou podívanou, řadu šancí a pěkných fotbalových momentů. Po jedné brance se urodilo na každé straně, nejprve se trefil domácí Katidis, z pokutového kopu pak vyrovnával Honza Pázler.
10. kolo, středa 18. 10. 2017, 15:30

FK Olympia

FC Hradec Králové

1:1
0:0

Branky: 61. Katidis – 69. Pázler z PK. Rozhodčí: Severýn – Kříž, Hock. ŽK: 33. Vopat, 35. Frizoni, 40. Rothe, 65. Žežulka, 82. Liener, 90+1. Katidis – 26. Schwarz, 50. Šípek, 51. Vlkanova. Počet diváků: 350.

FK Olympia: Soukup – Opluštil, Liener, Verner, Rothe – Jukl, Frizoni (76. Dordević), Žežulka, Vopat (87. Bareš) – Katidis, Ruml (90+2. Kuťák).
FC Hradec Králové: Ottmar – Pajer, Nosek, Martan, Vlkanova (82. Miker) – Schwarz, Shejbal, M. Černý, Knejzlík – Bederka, Šípek (68. Pázler).


Reportáž

Votroci do utkání nastoupili s vědomím zlepšit důraz a pohyb. To se jim dařilo od prvních minut, ale nutno podotknout, že naráželi na dobře organizovanou obranu v čele s kapitánem Opluštilem. Do dvacáté minuty si hradečtí fotbalisté například připsali šest rohových kopů a několik standardních situací. Jenže z těchto nabídnutých možností nedokázali vytěžit byť slibnou šanci.

Na druhou stranu, v poli měli určitě nad svým soupeřem převahu a hrozili z nebezpečných, dobře prokombinovaných situací. V desáté minutě například navrátilec do sestavy Jakub Šípek našel kolmou přihrávkou naběhnutého Vlkanovu, ale ten v ideální pozici pálil pouze do vyběhnutého Soukupa.

Domácím hráčům se standardní situace celkem dařily. V 17. minutě si nejvýše vyskočil na rohový kop Katidis a na tribuně, kam si našlo cestu 350 diváků, to jen zašumělo. Bývalý řecký reprezentant měl na hlavě gólovou příležitost.

Ale ani hrozba od domácích hráčů z brejků Votroky neodradila od útočné aktivní hry. V 35. minutě si po své pravé straně seběhl Martan a přihrávku do vápna soupeře zvolil něco mezi střelou a centrem. Odražený míč se odrazil do vzduchu a dobře postavený Petr Schwarz zvolil zakončení v podobě tzv. nůžek. Co tomu chybělo, aby se stal hrdinou první půle? Snad centimetry, velká škoda! Díky neproměněným šancím se tak do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Pěkný, rychlý, důrazný a kombinačně povedený fotbal nepolevil ani zkraje druhé části utkání. Hned v první minutě sice padl do domácí sítě gól z kopačky Shejbala, ale pomezní rozhodčí Hock signalizoval ofsajd. Na druhé straně měl velkou šanci domácí Opluštil, a to opět po rohovém kopu. Jeho dorážce opravdu nescházelo mnoho.

V 58. minutě konečně Votroci využili nabídnutou standardní situaci, když si na rohový kop naběhl Shejbal, ale jeho pěkná hlavička, i když poskakovala po brankové lajně, za zády domácího gólmana neskončila. O chvilku později přišly na straně Hradce dvě ohromné šance. Láďa Martan přesprintoval domácí obranu a jeho oblouček jeden z obránců vyhlavičkoval z brankové čáry. Odražený míč, také hlavou, vracel ihned do branky Vlkanova a opět jeden z obránců Olympie odhlavičkoval míč pryč. Nevídaná smůla.

O to větší zmražení pro příznivce hradeckého fotbalu přišlo v 60. minutě. Na precizně zahraný rohový kop si naběhl velmi dobře hrající Georgios Katidis a prostřelil vše, co mu stálo v cestě, 1:0. Inkasovaný gól však Votroky z míry nevyvedl. Svého soupeře zmáčkli a z toho se rekrutovala v 62. minutě hlavička agilního Shejbala, která orazítkovala tyč. Sudí Severýn však při této akci zaregistroval stažení čerstvě příchozího Honzy Pázlera a odpískal pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný kanonýr Pázler a míč poslal ze svého pohledu k levé tyči Soukupovy branky, zatímco gólman zvolil stranu druhou, 1:1.

Na Strahově se ve středeční dohrávce hrál opravdu velice zajímavý duel s množstvím pěkných fotbalových situací. Šance se střídaly na obou stranách. Olympie hrozila hlavně ze standardních situací a z důrazu ve své hře, Votroci pak z rychlých protiútoků. Jako například v 87. minutě, kdy se za obranu dostal Ladislav Martan a sám před Soukupem nezvolil ideální zakončení. I proto se oba celky rozcházejí dělbou bodů a svěřenci kouče Karla Havlíčka zůstávají nadále na 8. příčce Fortuna národní ligy.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B