Hradec v oslabení body na Slovácku nevybojoval

7. 8. 2022   |   Lukáš Foff
Votroci v Uherském Hradišti podlehli Slovácku 0:1. Domácí tým byl v utkání lepším celkem v prvním poločase, kdy dvakrát nastřelil brankovou konstrukci. Hradec držel bezgólovou remízu, jenže trhlinu do plánů Východočechů udělala červená karta pro Gabriela na startu druhého poločasu. Slovácko této šance využilo díky trefě Daníčka a získalo na svém stadionu tři body do tabulky.
2. kolo, neděle 7. 8. 2022, 16:00

1.FC Slovácko

FC Hradec Králové

1:0
0:0

Branky a nahrávky: 58. Daníček.

Rozhodčí: Berka – Vlček, Mokrusch.

Žluté karty: 25. Daníček, 69. Petržela – 34. Kodeš, 43. Gabriel, 76. Harazim, 80. Čech.

Červené karty: 46. Gabriel (druhá ŽK).

Držení míče: 60 % : 40 %. Střely na bránu: 9:1. Střely mimo: 4:3.

Rohové kopy: 5:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:20.

Diváci: 4202.

1.FC Slovácko:

Nguyen – Hofmann (88. M. Kadlec), Daníček (C), Šimko – Tomič (73. Siňavskij), Kohút (63. Doski), Ljovin, Trávník, Holzer (63. Petržela) – Šašinka, L. Kozák (73. Kalabiška).

FC Hradec Králové:

Reichl – Klíma, Smrž, Čech – Gabriel, Kučera, Kodeš (71. Rada), Harazim (88. Dvořák) – Kubala, Vašulín, Vlkanova (C) (74. Novotný).



Reportáž

Michal Reichl si tyče postavil skvěle

Začátek duelu v Uherském Hradišti se nesl v opatrném duchu. Hrálo se velmi soubojově a ani jeden celek nepůsobil kombinačně příliš jistě. První šance se naskytla Slovácku v 10. minutě, když Ondřej Šašinka pálil z prostoru uvnitř brankoviště, ale jeho pokus skončil na dobrém bloku.

Votroci se nechtěli nechat zahanbit, takže zahrozili hned z prvního rohového kopu, který Adam Vlkanova posadil na hlavu soutěžního debutanta v hradeckém dresu Adama Gabriela, ale jeho hlavička zamířila vedle. V 16. minutě mohl Michal Reichl poprvé děkovat svým tyčím. Libor Kozák skvěle hrudí přiklepl Stanislavu Hofmannovi, který svoji dělovku narval do brankové konstrukce.

Pro změnu břevno za zády hradeckého brankáře zachránilo Východočechy ve 23. minutě, když střílený centr skluzem srazil František Čech. Slovácko mělo v první půli více ze hry, velké problémy hradecké obraně dělal především Kozák. Poslední příležitost domácích přišla na konci poločasu, když měli k dispozici přímý kop z hranice vápna, ale Šimko jej poslal poslal pouze do zdi.

Červená karta Gabriela usnadnila pozici domácím

Start do druhého poločasu byl pro Hradec hororový. Okamžitě po rozehrávce šel do souboje ve výskoku Adam Gabriel a pomohl si v něm loktem, za což obdržel druhou žlutou kartu v zápase, a byl tudíž vyloučen. Hostující tým to ale nezabalil a mohl jít dokonce do vedení, protože v 51. minutě Vašulín trefil po rohovém kopu hlavou tyč.

Postupem času ale taktovku zápasu začali přebírat domácí. V 56. minutě měli gólovky Tomič i Trávník, ale ani jeden z nich se ještě radovat nemohl. O dvě minuty později už ale radost v táboře Slovácka zavládla, protože po rohovém kopu míč nejdřív od Šašinky zamířil do břevna, ale odrazil se přesně k Vlastimilu Daníčkovi a ten z malého vápna pohodlně uklidil – 1:0.

Michal Reichl i nadále v bráně čaroval. Michal Trávník i Libor Kozák si na něm vylámali zuby v 68. minutě. Hradečtí se snažili podnikat rychlé kontry a zápas rozhodně nevzdali, ale ojedinělé příležitosti většinou pokazili nepřesným pasem či špatnou střelou. Ve druhém kole se tedy Votroci bodů nedočkali.

Hodnocení Petra Kodeše

Hodnocení Štěpána Harazima

Ohlasy

Hodnocení Miroslava Koubka

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar