Zdenko Frťala: Musíme být trpěliví a věřit si

20. 4. 2021   |   FC Hradec Králové
Dohrávka 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čeká ve středu odpoledne Votroky – v pět hodin vyběhnou na hřiště MFK Chrudim. „Musíme být trpěliví a věřit ve své kvality. Chceme zase přidat plusové body do tabulky,“ říká hradecký hlavní trenér Zdenko Frťala.

Pět vítězství v řadě mají za sebou fotbalisté FC Hradec Králové, to se jim povedlo naposledy téměř přesně před pěti lety, v dubnu 2016. Poslední výhra byla hodně náročná – v bojovném utkání plném soubojů porazili Votroci Třinec 1:0 gólem z penalty. „Jsem rád, že kluci měli pod kontrolou emoce, protože tam byly zákroky na hranici zranění. Ve druhé půli jsme měli patnáctiminutovku, v níž soupeř přešel do jiného rozestavení, my jsme přečkali nějaké závary. V závěru se nám naskytlo několik příležitostí k tomu, abychom zápas definitivně rozhodli, ale i když jsme je nevyužili, výhra 1:0 je někdy cennější, než když vyhraješ vyšším rozdílem,“ ohlíží se za nedělním podvečerem Zdenko Frťala.

„Takový zápas sebere hodně sil, ale když ho zvládneš, únavu v hlavě vnímáš jinak, než kdybys prohrál,“ usmívá se hradecký trenér. Pondělí a úterý přesto Votroci převážně naplnili regenerací a odpočinkem, aby proti Chrudimi vyběhli opět plni sil.

Soupeř hrál svoje utkání už v sobotu odpoledne, na nabírání sil tedy má o den více. Na druhou stranu, prohra 0:3 s Líšní Chrudimským regeneraci neusnadnila. „Chrudim je v určité fázi po koronaviru, my jsme si tím před časem taky prošli. Nečitelná je jejich sestava i výkon. Budeme muset být zase trpěliví a věřit ve své kvality. Chceme zase přidat do tabulky plusové body,“ plánuje Frťala.

Ten už nebude moci držet stálou sestavu (s výjimkou zraněného Jana Mejdra), která nastoupila v posledních pěti zápasech. „Opakovaně jsme ukázali, že jsme schopni přizpůsobit se i tvrdé hře soupeře. Nějaké bolístky máme, ale nic vážného. Je dané, že Erik Prekop má čtyři žluté karty, nějaké změny budou, ale jsem rád, že ne z důvodu zranění,“ říká hradecký kouč.

Utkání v Chrudimi začíná v 17:00, přímým přenosem ho bude vysílat sázková kancelář Fortuna a rozhlasový přenos přinese fanouškovské rádio Gunny – ZDE.

MFK Chrudim

V tabulce: 5. | 9-3-6 | 25:16 | 30 bodů

Nejlepší střelec: Ladislav Mužík – 11

Poslední zápas:

MFK Chrudim – SK Líšeň 0:3

Branky: 29. Silný, 59. a 85. z pen. Málek.

Chrudim: Zíma – Hašek, Drahoš, Fofana – Řezníček, Breda (86. Hlavsa), Verner, Sokol (70. Kang-hjon), Juliš (46. Rybička) – Látal (46. Kesner), Mužík (75. Havlena).

Poslední vzájemný zápas:

11. 9. 2020 – Malšovický stadion – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FC Hradec Králové – MFK Chrudim 1:0 (1:0)

Branka: 37. Záviška. Rozhodčí: Adámková – Novák, Lakomý. ŽK: 41. Dvořák, 89. Leibl, 90. Mejdr – 8. Drahoš, 26. Sokol, 36. Breda, 82. Hašek, 85. Hlavsa, 90. Rybička.

FCHK: Vízek – Mejdr, Čech, Král, Leibl – Jukl, Rada – Záviška (77. Prekop), Vlkanova (59. Soukeník), Novotný – Dvořák (90+3. Donát).

Chrudim: Mrázek – Řezníček (77. Krištof), Drahoš, Vencl (87. Látal), Hašek – Mužík, Verner (77. Hlavsa), Kesner, Sokol (70. Dostálek), Breda (70. Havlena) – Rybička.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B