ŽIVĚ: FC Hradec Králové – FK Fotbal Třinec

16. 4. 2021   |   FC Hradec Králové
Další domácí zápas v rychlém sledu čeká Votroky v neděli 18. dubna. Na Malšovickém stadionu přivítají FK Fotbal Třinec a chtějí těžit z dobré nálady, která v klubu zavládla poté, co byla v týdnu podepsána smlouva o stavbě nové arény. „Jsme rádi, že jsme i našimi výkony přispěli k optimismu ve městě, a věřím, že na to navážeme,“ hledí k neděli Zdenko Frťala.

Když se podíváme na tabulku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odspodu, jdou Votrokům soupeři pěkně popořádku: Vyšehrad, Táborsko, teď Třinec. Postavení Slezanů ale může mást – už v podzimním zápase na jejich půdě bylo vidět, že jsou houževnatým soupeřem. „Třinec výsledkově nezvládl vstup do jarní části, jak by si představoval. Prezentovali se disciplinovaným, agresivním fotbalem, v tom pokračují. Tým je složený ze zkušenosti i mládí,“ charakterizuje Zdenko Frťala mužstvo, kterému svůj nezaměnitelný styl vtiskl zkušený František Straka.

Votroci jsou herně i výsledkově na dobré vlně, rozstřílel se útočník Daniel Vašulín, ale góly padají všemi možnými způsoby. Naposledy, proti Táborsku, například završil skóre stoper Denis Donát, který se ve hře vysunul až do vápna. „S výsledky roste sebevědomí, ale pořád musíme dodržovat herní disciplínu. Váša se i v posledním zápase dostal do tří šancí, nebyl odměněn gólem, ale pro kabinu i pro trenéra je pozitivní, že máme víc hráčů, kteří jsou schopní prosadit se,“ kvituje variablitu ofenzivy Frťala.

V týdnu proti Táborsku Hradečtí bušili do zatažené obrany soupeře. Proti Třinci je čeká něco trochu jiného, ale obecný recept bude stejný. „Klíčem bude zase naše trpělivost, která nám zatím přináší ovoce. Ve druhé lize se opakovaně potvrzuje, že v žádném utkání není dopředu daný favorit. Bude záležet jen na nás – nesnižuju kvalitu Táborska, ale teď nás čeká soubojovější zápas s agresivnějším soupeřem,“ porovnává hradecký kouč.

On i hráči vnímají dobrou náladu, kterou mezi fanoušky přinesl podpis smlouvy o stavbě nového stadionu a ani poslední výsledky nejsou zrovna k naštvání. Z téhle atmosféry chtějí Votroci čerpat aspoň na dálku, když jsou tribuny stále prázdné. „V kabině i v klubu panuje pozitivní atmosféra. Za poslední dny se toho ohledně budoucnosti odehrálo hodně. Jsme rádi, že jsme i našimi výkony přispěli k optimismu ve městě, a věřím, že na to navážeme,“ usmívá se Frťala.

Utkání proti FK Fotbal Třinec začíná v neděli 18. dubna v 17:00 a přímý přenos můžete opět sledovat přímo zde v horní části tohoto článku.

FK Fotbal Třinec

V tabulce: 12. | 4-5-8 | 20:27 | 17 bodů

Nejlepší střelec: Jan Javůrek – 4

Poslední zápas:

FC Vysočina Jihlava – FK Fotbal Třinec 1:0

Branka: 86. Klobása.

Třinec: Pastornický – Omasta, Gáč, Foltyn, Janoščín (76. Hýbl) – Celba (80. Stáňa), Vaněk,, Samiec – Weber (80. Attah), Puchel (65. Javůrek) – Tijani (46. Nieslanik).

Poslední vzájemný zápas:

7. 11. 2020 – Stadion Rudolfa Labaje – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FK Fotbal Třinec – FC Hradec Králové 1:2 (0:2)

Branky: 87. Javůrek – 7. Vlkanova, 10. Prekop. Rozhodčí: Ginzel – Lakomý, Mikeska. ŽK: 14. Weber, 38. Šteinhübel, 70. Stáňa, 73. Attah, 79. Hýbl – 33. Prekop, 38. Kodeš.

Třinec: Pastornický – Bolf (63. Stáňa), Ngimbi, Habusta, Janoščín (46. Hýbl) – Foltyn (46. Vaněk), Weber – Celba (89. Gáč), Šteinhübel, Javůrek – Akulinin (55. Attah).

FCHK: Vízek – Mejdr, Donát, Král, Urma – Kodeš, Čech, Kateřiňák (71. Procházka) – Vlkanova (90. Záviška), Dvořák, Prekop (63. Novotný).

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Kodeš? Válečník! Aby ho odnesli, muselo by to být vážné, uznává Ladislav Krejčí

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim