Seun Egbewole je hráčem Hradce

16. 2. 2021   |   FC Hradec Králové
Nejnovější, dopředu avizovanou novou tváří v dresu FC Hradec Králové, se stal Seun Egbewole. Devatenáctiletý Nigerijec přichází na hostování s opcí na další působení v klubu.

Na přelomu ledna a února zaujal v Hradci na testech natolik, že si zasloužil smlouvu. Dres Votroků může na jaře oblékat devatenáctiletý Nigerijec Seun Egbewole, který přichází na hostování s opcí na přestup. „Seun je dlouhodobě sledovaný hráč z akademie v Lagosu, dostal se k nám na doporučení agentury,“ přibližuje okolnosti jeho příchodu sportovní ředitel Jiří Sabou. „Bereme v úvahu, že je poprvé mimo Nigérii, poprvé v životě letěl, poprvé viděl sníh. I tak v něm vidíme potenciál, stejně jako Miloš Vučić přichází zdarma.“

Poté, co se podařilo vyřešit veškerou administrativu s nigerijskou stranou, představuje se tedy Egbewole mezi Votroky. Přichází jako hráč, který může být prospěšný hned, ale hlavně v budoucnosti. „Prošel akademií a je vidět, že si s míčem tyká. Je v něčem rozdílový, v soubojích jeden na jednoho je excelentní. Pokud jde o taktiku a sehranost, tam jsou ještě rezervy. Ale věřím, že by mohl být pro soupeře neznámou a pro nás přínosem,“ charakterizuje novou tvář hlavní trenér Zdenko Frťala.

Na hřišti se Egbewole může znovu ukázat už ve středu, kdy Votroci v přípravném zápase hostí rezervu Sparty. Utkání můžete sledovat prostřednictvím živého komentáře na fanouškovském Radiu Gunny ZDE.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Kodeš? Válečník! Aby ho odnesli, muselo by to být vážné, uznává Ladislav Krejčí

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim