V sobotu odpoledne hrají Votroci v Třinci

6. 11. 2020   |   FC Hradec Králové
Fotbal je zpátky! Po necelém měsíci čeká Votroky opět mistrovský zápas. Ministerstvo zdravotnictví schválilo výjimku pro pořádání utkání dvou nejvyšších fotbalových soutěží, a tak se FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA znovu rozjede. V sobotu ve 14:00 čeká Hradec utkání jejího 7. kola na hřišti FK Fotbal Třinec, v souladu s podmínkami ministerstva se hraje bez diváků.

V pátek 9. října odehráli Votroci své dosud poslední utkání – ve 3. kole MOL Cupu přemohli v prodloužení prvoligovou Příbram. Třicet dní poté nastoupí na hřišti Třince k 7. kolu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „Bylo to dlouhé. Sice trénujeme, ale zápas to nenahradí. V týdnu pracujeme, ale v podstatě nevíme proč, nemá to žádné vyvrcholení v podobě utkání o víkendu. Bylo to zdlouhavé, nikdo nic nevěděl...“ popisuje měsíční pauzu kapitán Adam Vlkanova.

Restart soutěže bude zajímavý pro všechny týmy – na rozdíl od jarní nucené pauzy tentokrát všichni naskočí na hřiště bez možnosti sehrát přípravný zápas. „Vletíme do toho rovnýma nohama. Pro všechny týmy to ale bylo stejné, nikdo nebyl zvýhodněný. Jsme na stejné výchozí pozici, co se týče nerozehranosti,“ říká hlavní trenér Votroků Zdenko Frťala a dodává, že všichni soupeři budou po tak dlouhé pauze navzájem nečitelní.

Pro Třinec to platí dvojnásob – Slezané naposledy hráli 26. září s Jihlavou, další utkání jim odložila i jejich vlastní karanténa. Navíc po vysoké prohře s Vysočinou vyměnili hlavního kouče, místo Svatopluka Habance nastoupil do funkce František Straka. „Je zkušený, má v sobě dar nabudit tým mentálně, vtisknout mu válečného ducha. Je to pro ně první zápas, budou se chtít před novým trenérem předvést. My víme, do čeho jdeme, a připravíme se tak, abychom byli úspěšní,“ slibuje Frťala.

Utkání v Třinci začíná v sobotu 7. listopadu ve 14:00 a z nařízení vlády se hraje bez diváků. Podrobné zpravodajství z něj přineseme na klubovém webu a sociálních sítích.

FK Fotbal Třinec

V tabulce: 14. | 0-0-4 | 3:12 | 0 bodů

Nejlepší střelci: Lukáš Cienciala, Jakub Habusta a Christian Steinhübel – 1 gól

Poslední zápas (26. 9. 2020):

FK Fotbal Třinec – FC Vysočina Jihlava 0:5

Branky: 8. Smejkal, 18. Štefánek, 23. a 37. Vedral, 77. Tureček.

Třinec: Pastornický – Bolf (42. Attah), Habusta, Janoščín, Javůrek – Foltyn, Vaněk (46. Puchel) – Omasta (46. Celba), Weber, Cienciala (46. Stáňa) – Akulinin.

Poslední vzájemný zápas:

30. 5. 2020 – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – Malšovický stadion

FC Hradec Králové – FK Fotbal Třinec 2:2 (1:2)

Branky: 26. Rada z pen., 70. Mejdr – 18. Gáč, 30. Kušnír. Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Poživil. ŽK: 35. Akulinin, 60. Samiec, 61. Kušnír.

FCHK: Ottmar – Čech (85. Urma), Král, Zbrožek, Mejdr – Soukeník, Rada (54. Prekop) – Djurdjević (54. Kateřiňák), Vlkanova, Frýdek (69. Šípek) – Martinec.

Třinec: Chmiel – Omasta, Kušnír, Bedecs, Janoščín – Gáč, Steinhübel (64. Valenta), Weber, Samiec – Puchel (72. Machalík), Akulinin (83. Wojnar).

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar