Adam Vlkanova: Už jsem se bál pětiměsíční přípravy

6. 11. 2020   |   FC Hradec Králové
Bezmála měsíc bez ostrého zápasu mají za sebou Votroci. Během nouzového stavu mohli jen trénovat a sledovat zprávy o možném restartu. „Jsme moc rádi, že zase budeme hrát. Už jsem se bál toho, že začneme až po Novém roce a budeme mít čtyři pět měsíců přípravy,“ usmívá se Adam Vlkanova.

Očekával jsi zprávu, že se znovu bude hrát?

Byl jsem moc rád, když přišla, ale úplně jsem ji nečekal. První zprávy byly o tom, že se bude hrát první liga, že ve druhé všechny týmy neutáhnou testy před každým zápasem. Takže jsem se bál, že se restart bude týkat jen nejvyšší soutěže. Naštěstí hrajeme taky – jsem rád, že se do toho vracíme, i když je to jen jeden zápas a pak bude reprezentační pauza.

Bylo pro vás období nejistoty bez zápasů dlouhé?

Jo, bylo to dlouhé. Sice trénujeme, ale zápas to nenahradí. V týdnu pracujeme, ale v podstatě nevíme proč, nemá to žádné vyvrcholení v podobě zápasu o víkendu. Bylo to zdlouhavé, nikdo nic nevěděl...

Pídil ses hodně po zprávách, co se děje a co se může dít?

Těm se asi ani nedalo vyhnout. (usmívá se) Byly všude. Hledal jsem hlavně informace o tom, co se bude dít se sportem, a snažil jsem se neřešit celkově situaci, jaká je. Zajímalo mě hlavně to, kdy se znovu spustí sporty, a aby to bylo co nejdřív.

Nepropadali jste skepsi? Byly slyšet i názory, že na podzim už se hrát nezačne, nižší soutěže byly přerušeny do konce roku...

Byly tady i takové myšlenky. Sám jsem viděl zádrhel hlavně v tom, jestli ve druhé lize všechny týmy dokážou testovat před každým zápasem. Proto jsem se bál toho, že začneme až po Novém roce a budeme mít čtyři pět měsíců zimní přípravy. To by bylo šílené. (směje se)

Bylo na trenérech znát, že vymýšlejí takové tréninky, aby vás udrželi na špičkách?

Neměli jsme předzápasové tréninky, tedy taktiku a standardky. Spíš jsme dělali na herních věcech, ty měly určitě větší podíl než v běžném týdnu před zápasem.

V čem byla tahle pauza jiná než na jaře?

V tom, že jsme aspoň mohli trénovat s balonem na hřišti. Když začala pauza na jaře, běhali jsme v podstatě sami někde v lese, ještě skoro s rouškou. To bylo ještě víc ubíjející, otravné. Teď jsme mohli aspoň nějak trénovat pohromadě.

Jaký bude restart bez přípravných zápasů? Jak to podle tebe bude vypadat na hřišti?

Tréninky s balonem jsme měli... Přípravné zápasy jsou stejně vždycky jiné než mistrák. Takže věřím, že s naší kvalitou bychom to měli zvládat, i když jsme delší dobu nehráli. Soupeři měli stejné podmínky, konkrétně Třinec měl pauzu ještě delší. Pro oba týmy je to stejné, musíme to zvládnout.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B