Zdenko Frťala: V hráčích už je napětí a adrenalin

5. 11. 2020   |   FC Hradec Králové
Měsíc připravoval tréninky, aniž by viděl na konci snažení vrchol v podobě zápasu. Teď už se Zdenko Frťala dočká – pokud ministerstvo zdravotnictví schválí výjimku pro profesionální fotbalové soutěže, povede v sobotu hradecký kouč Votroky do boje v Třinci. „Je to pozitivní zpráva. Pořád jsme trénovali, byli jsme v napětí, jestli se liga rozjede,“ usmívá se trenér.

Máme zkušenost z jara – v čem bude návrat po herní pauze tentokrát jiný?

V tom, že jsme za měsíc neměli možnost odehrát žádné přípravné utkání. Vletíme do toho rovnýma nohama. Pro všechny týmy to ale bylo stejné, nikdo nebyl zvýhodněný. Jsme na stejné výchozí pozici, co se týče nerozehranosti.

Jak se kromě nerozehranosti na hráčích projeví to, že měsíc trénovali v omezených podmínkách?

Nemělo by to mít vliv na fyzickou stránku, na kondici. Tréninky probíhaly, jediný rozdíl byl v tom, že o víkendu jsme neabsolvovali těch devadesát minut zápasové zátěže.

Klesali hráči během dlouhé nejistoty na mysli?

Musím říct, že jsem necítil, že bychom trénovali pro nic za nic. Byli jsme rádi za to, že jsme se mohli pohybovat, na rozdíl od jiných sportů jsme měli možnost trénovat. Pořád jsme se mohli připravovat na to, že to může vypuknout. Skepsi nebo pochmurnou náladu jsem nezaznamenal.

Promlouval jste k nim v tomto duchu?

Vnímali jsme, co se děje, hlavně nařízení vlády. Posledních deset dní už se k nám sbíhaly konkrétnější termíny, kdy by restart mohl nastat. I vzhledem k tomu, že se den D blížil, jsme tenhle poslední týdenní mikrocyklus směřovali k tomu, že nás v sobotu nebo v neděli čeká mistrovský zápas. To, že se bude hrát, jsme všichni přijali s povděkem. Děláme to proto, aby výsledek naší týdenní dřiny byl zápas. V hráčích už pumpuje adrenalin a napětí, teď půjde o to, abychom proti Třinci zvolili správnou sestavu a taktiku. Jinak všichni soupeři jsou teď nečitelní.

Třinec tím spíš, že vyměnil trenéra. Co čekáte od Františka Straky?

Asi neřeknu nic nového – trenér Straka je zkušený, má v sobě dar nabudit tým mentálně, vtisknout mu válečného ducha. Je to pro ně první zápas, budou se chtít před novým trenérem předvést. My víme, do čeho jdeme, a připravíme se tak, abychom byli úspěšní.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Aktuální zprávy

Moderní kamerový systém dohlíží na bezpečnost v Malšovické aréně

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků