Votroky čeká neznámá v podobě Vyšehradu

23. 9. 2020   |   FC Hradec Králové
V 5. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY budou chtít Votroci potvrdit svou dosavadní stoprocentní bilanci, jejich soupeřem ale bude velká neznámá – mužstvo FC Slavoj Vyšehrad. Pražský tým měl vinou karanténních opatření značně seškrtaný program, a tak odehrál dosud jen dvě utkání.

Minulý víkend se Votrokům povedl zápas dvou stoprocentních. Ve čtvrtém kole si přivezli tři body ze hřiště Viktorie Žižkov, navíc po výkonu, ke kterému hlavní trenér Zdenko Frťala moc připomínek neměl. „Takové utkání se hodnotí dobře. Převládala pozitiva, ale ukázali jsme si i věci, které by mohly být ještě lepší. Výkon a výsledek byly takové, jaké jsme čekali delší dobu. V předešlých utkáních jsme taky bodovali naplno, ale byly tam výpadky. Se Žižkovem jsme kromě pěti nebo deseti minut v úvodu druhé půle měli zápas pod kontrolou,“ vrací se hradecký kouč k duelu na Proseku.

Nejen pro fanoušky bude zajímavé sledovat, jak Frťala složí sestavu proti Vyšehradu. Někteří hráči, kteří minulý týden nemohli nastoupit kvůli zdravotním problémům, už jsou v pořádku, na druhou stranu ti, co je zastoupili, odvedli dobrou práci. „Nebude to lehké rozhodování, ale věřím, že kabina je momentálně nastavená tak, že hráči, kteří nahradili zraněné, jsou pozitivní. Pořád táhneme za jeden provaz, jeden druhému fandíme, nikdo není zapšklý,“ je přesvědčený trenér Votroků.

Takový přístup se vyplatil Janu Záviškovi. Jediná letní posila, která na začátku sezony nebyla v základní sestavě, do ní v posledních dvou utkáních naskočila – a pravý křídelník si pokaždé připsal vítězný gól. „Honza je jasným příkladem toho, že hráč neřeší, proč nehraje, a dělá maximum pro to, aby se do sestavy dostal. V základu může nastoupit jen jedenáct kluků, konkurence a kvalita se tady zvýšily – výkon je pak výsledkem práce celého týmu,“ chválí Frťala.

Zatímco složení sestavy mu přináší příjemné komplikace, příprava na soupeře je nanejvýš složitá – Slavoj v dosavadním průběhu sezony příliš mnoho karet odkrýt nestihl. „Vyšehrad odehrál dvě utkání – na Dukle a s Viktorkou, oba zápasy byly diametrálně odlišné, co se týče způsobu hry i jmen, která nastoupila. Částečně se nám opakuje Chrudim. Nový trenér na nás bude připravený, my nesmíme podlehnout pocitu, že jsme porazili Viktorku Žižkov a týmy sem přijedou s poraženeckou náladou. Musíme být v pohotovosti, byli bychom rádi, aby se neopakovala podobná nejistota jako proti Chrudimi,“ upozorňuje Frťala.

Všichni Votroci věří, že jim opět – podobně jako v posledních zápasech – pomůžou fanoušci. Ačkoli v týdnu panovala nejistota ohledně nových opatření, nakonec diváci na utkání alespoň v omezeném počtu přijít mohou. „Když došlo ke změně na Ministerstvu zdravotnictví, pan Prymula udělal nová opatření. Nejsem odborník, nerozumím tomu, ale jsem rád, že určitou toleranci zachoval. Sport bez diváků je smutný, jsem rád, že je naděje, že několik stovek lidí na sportoviště přijít může. A věřím, že naši fanoušci přijdou a navážou na to, jak je v minulých utkáních bylo slyšet. Jsou pro nás obrovskou podporou,“ vyzdvihuje jejich přínos hradecký kouč.

Utkání proti Slavoji Vyšehrad začíná v pátek 25. září v 18:00, vstupenky jsou v prodeji online ZDE a až do vyčerpání povolené kapacity je bude možné zakoupit i na pokladnách. Podrobné podmínky konání sportovních akcí bychom měli mít k dispozici až ve čtvrtek odpoledne, případně v pátek ráno. Sledujte proto prosím klubový web a sociální sítě.

FK Viktoria Žižkov

V tabulce: 14. | 0-0-2 | 0:6 | 0 bodů

Nejlepší střelec:

Poslední zápas:

FK Viktoria Žižkov – FC Slavoj Vyšehrad 3:0

Branky: 10. Březina, 52. a 62. Diviš.

Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Nitrianský, Alexandr, Laňka – Černý, Jablonský (72. Vaněk) – Vandas, Kříž, Pouček (60. Drobílek) – Vejvar (66. Kokorović).

Poslední vzájemný zápas:

15. 6. 2020 – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – stadion v Seifertově ulici

FC Slavoj Vyšehrad – FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

Branky: 44. Čvančara, 89. Suchan. Rozhodčí: Proske – Dresler, Mikeska. ŽK: 45. Čvančara – 27. Jukl, 35. Šípek.

Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kodr, Jablonský – Laňka (86. Zinhasović) – Pouček (86. Mareš), Čvančara (72. Vejvar), Suchan, Drobílek (72. Kozel) – Bašić (62. Alexandr).

FCHK: Ottmar – Čech, Zbrožek, Král, Urma – Jukl (55. Soukeník) – Šípek (55. Procházka), Kateřiňák (30. Rada), Frýdek (62. Samko) – Prekop (62. Martinec), Vlkanova.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar