Zastupitelstvo přiblížilo stavbu stadionu

29. 6. 2020   |   FC Hradec Králové
Po hodinové bouřlivé debatě schválilo zastupitelstvo města Hradec Králové podpis smlouvy se správcem stavby Malšovického stadionu, čímž udělalo krok k jeho výstavbě. Nic už totiž nestojí v cestě vypsání výběrového řízení na zhotovitele stavby.

Fanoušci Votroků zaplnili balkon jednacího sálu a přihlíželi dlouhé přestřelce argumentů. Ta vyvrcholila po osmé hodině, kdy dvacet zastupitelů zvedlo ruku pro podpis smlouvy se správcem stavby stadionu, společností Arcadis. Ve spolupráci s ní by mělo proběhnout výběrové řízení na zhotovitele. „A na začátku roku 2021 bychom mohli začít stavět,“ prohlásil náměstek primátora Jiří Bláha.

Za svou řeč sklidil potlesk od příznivců fotbalového klubu primátor Alexandr Hrabálek. „Pokud neschválíme správce dnes, bude to znamenat faktický konec projektu. Dalším zdržováním bychom odsoudili hradecký klub k nedůstojným podmínkám, ve kterých musí hrát nyní,“ prohlásil mimo jiné.

Potřebný počet hlasů se nakonec našel. „Za nový stadion bojujeme dlouhodobě, takže každý krok směřující k jeho výstavbě samozřejmě vítáme,“ ocenil rozhodnutí zastupitelů generální manažer FC Hradec Králové Richard Jukl.

„Hoši, děkujem!“ znělo z balkonu.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín