Ondřej Prášil: Chceme do kluků co nejdřív dostat herní principy

14. 1. 2020   |   FC Hradec Králové
Druhé utkání zimní přípravy čeká ve středu Votroky. V Mladé Boleslavi změří v rámci Tiprport ligy síly s domácím účastníkem FORTUNA:LIGY. „Určitě dostanou prostor i kluci, kteří nehráli proti Varnsdorfu,“ avizuje asistent trenéra Ondřej Prášil.

Zimní příprava Votroků se přehoupla do druhého týdne a všechno zatím probíhá podle plánu. Fotbalistům přeje počasí, vážnější zdravotní komplikace se jim vyhýbají. „Nějaké ztráty počítáme. Někteří kluci jsou nachlazení, něco na ně leze. Naštěstí to nejsou svaly a podobné záležitosti. Jinak můžeme dělat všechno, co jsme si naplánovali,“ sumíruje Ondřej Prášil.

A tým má za sebou první utkání, v sobotu remizoval s Varnsdorfem 1:1. V úvodním duelu Tipsport ligy dostali prostor hlavně neokoukaní hráči. A trenéři si z něj odnesli množství poznatků. „Ten zápas byl syrový, čekali jsme trochu víc organizace. Na hřišti byli i zkušenější hráči, měli trochu víc pomoct těm novým,“ ohlíží se hradecký asistent trenéra.

Tréninkové jednotky Votroků se v těchto dnech skládají kromě nabírání kondice hlavně z průpravných her, při nichž početný kádr piluje součinnost. „Jde o to, abychom co nejrychleji dostali do kluků principy, které se mají ve hře opakovat. Aby věděli, co od nich chceme, a aby se to co nejdřív promítlo v zápasech,“ přibližuje Prášil.

Další test čeká hradecké fotbalisty hned ve středu, soupeřem jim bude prvoligová Mladá Boleslav. „Určitě dostanou prostor i kluci, kteří v prvním utkání nehráli. Dvě jedenáctky ale nejspíš nevystřídáme,“ předpovídá pravá ruka Zdenka Frťaly.

Utkání v Mladé Boleslavi začíná ve středu v 13:00, hraje se opět na umělém trávníku v areálu Lokotrans Areny.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků