Zdenko Frťala: V neděli budeme tím Hradcem, jaký si všichni přejeme

8. 11. 2019   |   FC Hradec Králové
Proti Vítkovicím uzavřou v neděli Votroci první polovinu kalendáře FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a zároveň se naposledy v tomto kalendářním roce představí na svém stadionu. V utkání s patnáctým týmem tabulky chtějí zabrat, aby napravili porážky z posledních dvou kol. „Jsem stoprocentně přesvědčený o tom, že si kluci uvědomují, že se blíží závěr soutěže a pořád máme velkou šanci být v pozicích, které jsme si dali za cíl,“ říká bojovně hlavní kouč Zdenko Frťala.

Poslední dva zápasy nedopadly podle představ hradeckých fotbalistů ani jejich fanoušků – proto tentokrát rozbor utkání trval na začátku týdne déle než obvykle. „Bylo to druhé utkání, ve kterém jsme nepraktikovali to, co se snažíme do kluků dostat. Museli jsme si některé věci znovu připomenout, věřím, že v neděli se takový projev nebude opakovat. Jsem stoprocentně přesvědčený o tom, že si kluci uvědomují, že se blíží závěr soutěže a pořád máme velkou šanci být v pozicích, které jsme si dali za cíl,“ říká Zdenko Frťala.

Ten byl po prohře v Ústí hodně nazlobený, prohlásil, že mužstvo ztratilo pokoru. „Nebylo to v emocích. Zápas trvá devadesát minut a my jsme za celou tu dobu nebyli schopní nastartovat motor. Proto jsem volil tato slova. V týdenním mikrocyklu jsem od hráčů cítil, že si uvědomují, že tudy cesta nevede. V zápase s Vítkovicemi to bude jiný Hradec; takový, jaký si všichni přejeme – abychom soupeře nutili k chybám, byli aktivní, neřešili věci, které se nedají změnit,“ je přesvědčený hradecký hlavní kouč.

S posledními výsledky souvisí i to, že proti Vítkovicím nevyběhne stejná sestava jako v Ústí. „Nějaké změny v sestavě nastanou, protože výkon celého týmu byl špatný. Budu ale vycházet z momentální formy hráčů,“ avizuje Frťala.

Proti jeho týmu se postaví Vítkovice, jejichž sezona se nevyvíjí podle představ. Momentálně jsou na patnáctém místě v tabulce, z něj si nepomohly ani domácí remízou s Varnsdorfem v posledním zápase. „Vítkovice hrají na stadionu, který je pro velký fotbal, nemají velkou podporu fanoušků. Prožívají několikaleté období, v němž balancují na hranici druhé a třetí ligy. Nemají možnosti na to, aby přivedli hráče takové kvality, jakou by si představovali,“ přemýšlí o soupeři hradecký trenér. „Umějí překvapit. Musíme být obezřetní a připravení na to, že nepřijedou hrát otevřený fotbal, ale budou vyčkávat v bloku a hrát na rychlé protiútoky.“

Podle výsledků z minulé sezony nejsou v poslední době Ostravští pro Votroky zrovna příjemným soupeřem – obě vzájemná utkání skončila remízou 0:0. Zejména na jaře ve Vítkovicích ale měli Hradečtí spoustu šancí včetně penalty. „Jediným společným jmenovatelem je to, že jsme nebyli schopni prosadit se do jejich pevné obrany,“ ohlíží se Frťala. „Pevnou obranu mají pořád, i když inkasují branky. Když dostanou první gól, otevřou hru víc. Příchodem našeho Zorviho chtěli do týmu přinést kreativitu a myslím, že on jim ten úkol plní. Soustředíme se hlavně na náš výkon,“ upozorňuje. Filip Zorvan, o kterém trenér mluví, je ve Vítkovicích na hostování a ve smlouvě má v souladu s běžnou praxí klauzuli, že pokud by nastoupil, musí soupeř zaplatit finanční kompenzaci.

Zápas proti MFK Vítkovice začíná v neděli 10. listopadu v 15:00.

MFK Vítkovice

V tabulce: 15. místo | 2-3-9 | 16:28 | 9 bodů

Nejlepší střelec: Lukáš Buchvaldek – 3

Poslední zápas:

MFK Vítkovice – FK Varnsdorf 0:0

Rozhodčí: Dubravský – Lakomý, Váňa. ŽK: 23. Stříž, 37. Suchan, 49. Cverna, 79. Matěj – 22. Houser, 38. Lehocki, 39. Micovčák, 76. Heppner. 478 diváků.

Vítkovice: Květon – Surzyn, Holiš, Cverna, Klusák – Motyčka – Matoušek (72. Bzirský), Zorvan, Suchan (46. Matěj), Stříž (57. Buchvaldek) – Kovařík.
Poslední vzájemný zápas:

9. 3. 2019 – Městský stadion Vítkovice – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

MFK Vítkovice – FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Houdek – Caletka, Koval. ŽK: 5. Vasiljev, 13. Holiš, 77. Mikula – 69. Plašil, 77. Urma. 570 diváků.

Vítkovice: Květon – Celba, Mikula, V. Cverna, Končal – Pašek, Motyčka, Januška (66. Kaloč), Holiš, Vasiljev (46. Surzyn) – Chvěja (80. Mišinský).

FCHK: Ottmar – Kopečný, Kvída, Plašil, Urma – Jukl – Vlkanova, Djurdjević, Kateřiňák (76. Šípek), Leibl (57. Zorvan) – Da Silva (89. Firbacher).

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky