Na setkání legend jsme představili projekt Mladý Votrok

20. 9. 2019   |   FC Hradec Králové
Na Malšovickém stadionu proběhlo tradiční setkání legend. Bývalí hradečtí fotbalisté všech generací zavzpomínali na staré časy a díky spolupráci s Bio Central zhlédli film Diego Maradona. Klub také na setkání představil nový projekt – Mladý Votrok sezony.

Ve VIP prostorách Malšovického stadionu se sešli bývalí hráči Hradce v čele s mistrem ligy 1960 Ladislavem Pokorným, nejlepším střelcem v historii klubu Pavlem Černým nebo stříbrným medailistou z Euro 1996 Lubošem Kubíkem. Staří kamarádi si zavzpomínali na doby, kdy stříleli góly U Nemocnice nebo Pod Lízátky, zhlédli film Diego Maradona a také se dozvěděli o novém projektu, který prováže slavnou černobílou minulost a nadějnou budoucnost.

Technická vyspělost, rychlost pohybu i myšlení, oddanost fotbalu nebo celkový přístup k životu – tyto kvality byly a mají být charakteristickými rysy hráčů, kteří reprezentují Fotbalovou akademii FC Hradec Králové. Trenéři mládeže i zástupci vedení klubu jsou přesvědčeni, že jen komplexní výchova může mladým Votrokům otevřít dveře do velkého fotbalu. Ostatně, nejúspěšnější hradečtí fotbalisté minulosti se právě výše uvedenými charakteristikami vyznačovali.

To je hlavní myšlenkou ocenění Mladý Votrok, které bude klub FC Hradec Králové počínaje touto sezonou vyhlašovat v závěru každého ročníku. „U hráčů v jednotlivých mládežnických kategoriích od žáků po dorost budeme hodnotit úroveň fotbalových dovedností, přičemž měřítka budou v každé věkové skupině přizpůsobena aktuální vývojové fázi mladých hráčů. Důležitou roli v celkovém hodnocení bude hrát i školní prospěch nebo profesionální přístup k fotbalu a životu,“ popisuje formát ankety její duchovní otec, člen představenstva FC Hradec Králové Ing. Mgr. Pavel Křížek.

Každý ročník Mladého Votroka bude mít pod patronátem legenda minulosti hradeckého fotbalu. Jako první bude své nástupce inspirovat Luboš Kubík – hradecký odchovanec, šestapadesátinásobný reprezentant, stříbrný medailista z mistrovství Evropy 1996 a čtvrtfinalista mistrovství světa 1990.

Po důkladném vyhodnocení všech atributů budou nejlepší Mladí Votroci vyhlášeni a odměněni na slavnostním večeru na konci sezony 2019/2020.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků