Na Háječku proběhly Pohybové hry mateřských škol

12. 9. 2019   |   Petr Vohralík
Fotbalová školička FC Hradec Králové uspořádala ve čtvrtek na Háječku 2. ročník Pohybových her pro děti z hradeckých mateřských škol. Této akce, kterou podporuje město Hradec Králové a ZPMVČR, se zúčastnily děti z pěti školek narozené v roce 2014 a mladší – a dopoledne plné sportu si užily.

Druhý ročník Pohybových her se konal v náhradním termínu, protože v květnu musela být akce zrušena kvůli nepřízni počasí. Místo dvanácti družstev se tak v září zúčastnilo jen pět – MŠ Klíček Urxova, MŠ Svobodné Dvory – K Meteoru a K Dolíkám a dva týmy dodala MŠ Slatina.

Více než padesát dětí si zasoutěžilo v 6 disciplínách, které pro ně připravili trenéři FC Hradec Králové. Při nich ukázali kluci a holky nejenom soutěžního ducha, ale i radost z pohybu.

Na závěr sportovního odpoledne všichni účastníci převzali z rukou sportovního ředitele klubu Jiřího Sabou za své výkony medaile, tašky se sladkostmi a ovocem a plakáty ligového A týmu FC Hradec Králové. Ti nejšikovnější obdrželi od pořadatelů pozvánku na trénink s dětmi z Fotbalové školičky FC HK na Malšovickém stadionu.

Vzhledem k tomu, že se akce všem zúčastněným velmi líbila, rozhodli jsme se, že v červnu příštího roku uspořádáme místo tradičního fotbalového turnaje MŠ raději další ročník Pohybových her, a to pro děti narozené v letech 2015 a 2016.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků