Votroci v reprezentační pauze – Šípek dal gól Německu

11. 9. 2019   |   FC Hradec Králové
Během reprezentační přestávky na sebe dresy národních týmů oblékli tři hráči A týmu Votroků. Filip Firbacher zasáhl do dvou utkání v kategorii U19, Christian Frýdek a Jakub Šípek si zahráli za reprezentaci U20. Druhý jmenovaný zaznamenal gól proti Německu a nejen o tom povídal po návratu do Hradce.

Jaký byl poslední reprezentační sraz?

Každý je příjemný. I kvůli tomu, aby mě vybrali do nároďáku, fotbal hraju. Sraz se dá hodnotit pozitivně – kromě výsledků. Ty ani neodpovídaly naší hře. Spíš je škoda, že jsme oba zápasy prohráli. V obou jsme určitě měli na víc.

Změřili jste síly s Německem a Itálií. Bylo znát, že hrajete proti gigantům evropského fotbalu?

Od Německa jsem čekal víc. Trenér nám říkal, že mají nového kouče, možná se sehrávají a je to pro ně něco nového. S Německem jsme mohli a možná i měli vyhrát, jenom jsme v obranné fázi dělali zbytečné chyby a v ofenzivě nám chyběla koncovka. S Itálií to byl vyrovnaný zápas, oni byli silní s balonem a v tom zápase vyhráli asi zaslouženě.

Tobě ale v Německu koncovka nechyběla. Dal jsi gól po pěkné akci Pavla Šulce...

Už od půlky jsme měli náběh ve třech útočnících. Na Šulcíka jsem křičel, myslel jsem si, že už mi to dává pozdě. V tu chvíli jsem si říkal, co s tím teď budu dělat? Nakonec to vyšlo pěkně – udělal to dobře, mně se povedlo prostřelit míč stoperovi mezi nohama na zadní tyč, aby gólman viděl co nejmíň.

Jak se liší reprezentační fotbal do dvaceti let s tím, co hraješ ve druhé lize?

V reprezentaci je to fotbalovější. Není to založené až tak na taktice. Týmy, na které jsme narazili, chtějí hrát fotbal. Ve druhé lize proti nám většinou zalezou – když neberu mužstva, která mají postupové ambice. Je tam víc důrazu, nakopávání.

Byl jsi i jako náhradník v nominaci národního týmu do jedenadvaceti let. Očekáváš každou pozvánku v napětí, kam pojedeš?

Vždycky se o to zajímám. Volá mi trenér jedenadvacítky pan Krejčí i trenér dvacítky pan Žilák – domlouvají se mezi sebou. Teď mi říkali, že by pro mě bylo zbytečné jet na jedenadvacítku a tam sedět, že pro mě bylo lepší jet za dvacítku a tam něco odehrát.

Jak velkou motivací jsou pro tebe pozvánky do reprezentace?

Obrovskou. Hraje se v zahraničí, je to velká šance někde na sebe upozornit. Ty zápasy jsou dost sledované.


VOTROCI V REPREZENTACÍCH

U19

Švýcarsko – Česko 2:0 (Filip Firbacher nastoupil v základu a odehrál 61 minut)

Belgie – Česko 2:2 (Filip Firbacher nastoupil v základu a odehrál 45 minut)

U20

Německo – Česko 4:2 (Jakub Šípek přišel na hřiště v 62. minutě a dal jeden gól)

Česko – Itálie 0:2 (Christian Frýdek nastoupil v základu a střídal v 76. minutě, Jakub Šípek nastoupil v základu a střídal v 60. minutě)

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků