Votroci bystřili reakce, regenerovali na jezu

10. 7. 2019   |   FC Hradec Králové
Na středečním dopoledním tréninku zpestřil hradeckým fotbalistům Zdenko Frťala sprinty cvičením, při kterém museli hráči startovat na daný signál. Jako regeneraci někteří z nich už poněkolikáté zvolili ledovou koupel v jezu na řece Otavě. Podívejte se na video.

Sprint, při kterém museli Votroci startovat na daný signál, je na tréninku zábavná podívaná. Trenér Zdenko Frťala schovává za zády bílý a modrý kužel a hráči vybíhají podle toho, který ukáže. „Je to kvůli tréninku reakční rychlosti, vedle toho to klukům zpestří obyčejné sprinty,“ vysvětluje kouč. Podobné cvičení, ale s čísly, absolvovali gólmani pod vedením Tomáše Poštulky.

Po dopolední jednotce skupinka hráčů zvolila přírodní formu regenerace – naskákali do nedalekého jezu na řece Otavě. „Je to lepší než káď v kabině. Tam se vejde jen jeden, do řeky nás může jít víc. A příroda je tady hezká,“ usmívá se Michal Trávníček. „Dneska to ale bylo studenější než předchozí dny,“ oklepe se.

Studená koupel po tréninku je běžnou formou regenerace. „Když máš rozehřáté svaly, jejich zchlazení po tréninku je dobré pro vyplavení metabolitů a uvolnění,“ vysvětluje Ondřej Mach.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar