2. MÍSTO na Ondrášovka CUP

9. 5. 2019   |   u13
O víkendu 4.5. - 5.5. 2019 proběhl v Roudnici nad Labem finálový turnaj Ondrášovka CUP pro kategorii U13.

Do finálového turnaje se probojovalo 24 mužstev, která byla rozdělena do 4 skupin po 6 týmech. Počet hráčů 7+1, hráno dle pravidel mladších žáků 1x20 minut.

Sestava FC HK: Novotný - Zámečník, Novák, Halama, Pšenička, Polák, Kolín, Rejman, Kijonka, Malý, Žalud, Kuřátko, Kulič, Sejkora

Rozhovor: ZDE

Zápasy v základní skupině (sobota 4.5. 2019):

FC Hradec Králové - FC Sellier&Bellot Vlašim 0:0

FC Hradec Králové - FC Šumperk 3:0

FC Hradec Králové - SK Dynamo České Budějovice 3:2

FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava 3:1

FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 1:1

Postup z 1 . místa ve skupině mezi 8 nejlepších týmů.

Zápasy ve zlaté skupině (neděle 5.5. 2019):

FC Hradec Králové - MFK Karviná 2:1

FC Hradec Králové - SFC Opava 1:0

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0

FC Hradec Králové - AC Sparta Praha 0:3

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 0:0

FC Hradec Králové - FK Třinec 2:0


Konečné umístění:

1. AC Sparta Praha

2. FC Hradec Králové

3. 1. FC Slovácko

Hodnocení: Turnaj se dá hodnotit jako velké zadostiučinění. Troufám si tvrdit, že opět rozhodovalo první utkání, které bylo z naší strany značně nervózní. Kluci nevěděli, co od zápasu čekat (i díky nedávné zkušenosti a prohře s Vlašimí v mistrovském zápase). V dalších zápasech základní skupině jsme předvedli povedené výkony, především otočení zápasu s Budějovicemi ze stavu 0:2 na 3:2 byl opravdovou ukázkou síly a kvality našeho týmu! Základní skupinu se nám podařilo vyhrát a do finálové skupiny si přenést 3 body za výhru s Dynamem České Budějovice.

Finálovou skupinu jsme začali výhrou v bojovném zápase proti Karviné, kdy jsme si utkání sami zkomplikovali. V druhém utkání proti Opavě jsme zcela zaslouženě zvítězili, snad jen škoda, že jsme konto soupeře nezatížili více vstřelenými brankami. Třetí utkání a nás čekal velice kvalitní tým Bohemky. Zápas měl vysoké tempo a šance se střídaly na obou stranách. My jsme si přece jenom vypracovali více vyložených šancí, střelu Kolína do opuštěné branky na poslední chvíli vyrazil brankář a šanci Kuliče vykopával obránce na brankové čáře. Nakonec rozhodla povedené střela Kuliče v posledních minutách. V pořadí čtvrté utkání ve zlaté skupině a soupeř z kategorie nejtěžších - AC Sparta Praha. Bohužel utkání nám od první do poslední minuty nevyšlo a Sparta zcela zaslouženě vyhrála a osamostatnila se v čele turnaje. Kluci se nevzdávali a se Slováckem jsme předvedli poctivou hru z obrany, ale troufám si tvrdit, že naše rychlé brejky soupeře silně pozlobily. Do posledního utkání jsme šli v plném odhodlání utkání zvládnout ,soupeře jsme k ničemu nepustili a vyhráli 2:0.

Ať chceme nebo ne, tento turnaj je v širší společnosti brán prestižně a kluci si po 6 letech, kdy tímto turnajem procházejí, tu medaili zasloužili jako nikdo jiný. Věřím, že jim to nalije novou energii se zlepšovat, pracovat na sobě, protože v budoucích letech právě poctivost, přístup a cílevědomost bude rozhodovat. Ukázalo se, že i když někteří tento tým odepisují, stále máme co nabídnout, jen ze sebe musíme vydat maximum. Závěrem bych chtěl poděkovat všem kolegům, kteří se o kluky starají nebo starali, tento úspěch patří i jim! Rodiče díky, především Vaše podpora hnala celý tým za tou vytouženou medailí! 

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků