13. JAKO Cup ovládla Slavia, Votroci pátí a čtrnáctí

17. 8. 2020   |   FC Hradec Králové, foto: Josef Štěpán
Třináctý ročník JAKO Cupu pro kategorii U10, který se tentokrát konal na Bavlně, ovládla pražská Slavia. Její dvě družstva v sešívaných, resp. černých dresech, obsadila první dvě příčky celkového pořadí. Domácí týmy FC Hradec Králové skončily na pátém a čtrnáctém místě.

Už potřinácté se v Hradci králové sešly přední tuzemské týmy kategorie U10, turnaj byl kvůli koronavirové pandemii přesunut z června na srpen, zároveň ze stejného důvodu přišel o zahraniční účastníky – z původně přihlášených 30 týmů zbylo 18, přesto byl k vidění parádní mládežnický fotbal. Turnaj ovládla družstva Slavie Praha, které dominovala celému víkendovému programu. Domácí borci FC Hradec Králové obsadili páté, resp. čtrnácté místo. Příjemným překvapením bylo vysoké umístění menších klubů – např. na 4. místě skončila TJ Svitavy, na 6. FC Hlinsko a na 8. TJ Sokol Kněžmost.

„Přes komplikace s uspořádáním turnaje jsme nakonec byli spokojeni a myslím, že se stejným pocitem odjížděli i účastníci. Chtěl bych poděkovat týmům, které poskládaly dvě družstva, protože nám tak pomohly s rozlosováním,“ říká šéf turnaje Ondřej Trojna. „Poděkování patří i hlavnímu partnerovi, firmě JAKO, jejíž zástupce Martin Kulka předával ceny pro nejlepší týmy. Turnaj podpořilo i město Hradec Králové a pitný režim zajistila firma Isostar.“

Konečné pořadí JAKO CUP:

1. SK Slavia Praha – sešívaní

2. SK Slavia Praha – černí

3. SK Sigma Olomouc – pruhovaní

4. TJ Svitavy

5. FC Hradec Králové – černí

...

14. FC Hradec Králové – bílí

Nejlepší hráč – Adam Svoboda (TJ Svitavy)

Nejlepší střelec – Damian Hincu (SK Sigma Olomouc)

Nejlepší brankář – Matyáš Korbel (FK Mladá Boleslav)

Kompletní výsledky a pořadí najdete ZDE.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky