10 let od premiéry Marka Kuliče v dresu Votroků

22. 2. 2023   |   Petr Šatalík | Foto: ČTK
O víkendu slavil v roli asistenta trenéra Hoftycha vítězství nad hradeckým celkem. Rodák z města pod Bílou věží, Marek Kulič, však zaznamenal také nemalý úspěch v černobílém dresu. A to i přes fakt, že ho na sebe poprvé oblékl až v sedmatřiceti letech. Do srdcí fanoušků Východočechů se zapsal nesmazatelným písmem i přesto, že v nejvyšší soutěži dal za Votroky jediný gól.

V první lize přitom nasbíral velkolepých 389 startů. Za Hradec Králové, své rodné město, jich ale sehrál jen 17. Také proto, že za Votroky nastupoval v sezóně 2013/14 až ve druhé nejvyšší soutěži. Právě tento ročník byl ale tím, ve kterém s černobílým klubem dosáhl největšího úspěchu – totiž návratu mezi tuzemskou smetánku.

Marek Kulič se vrátil na soutok Labe s Orlicí před startem jarní části sezóny 2012/13, kdy měl mužstvu pomoci se záchranou. První utkání v černobílém dresu odehrál 22. února 2013, svěřenci Jiřího Plíška tehdy remizovali 0:0 na půdě Jihlavy. 5. května 2013 vstřelil v zápase se Slováckem svůj jediný prvoligový gól, jenž zaznamenal v hradeckém dresu. Krátce před koncem poločasu poslal Votroky do vedení 2:1. Celek z Uherského Hradiště však po vyloučení Harby duel otočil a vyhrál 3:2. Východočeši na konci ročníku z nejvyšší soutěže sestoupili.

V následující sezóně byl úkol jasný – okamžitý návrat mezi tuzemskou smetánku. Marek Kulič v ročníku naskočil do osmadvaceti zápasů a vstřelil tři branky, k nimž přidal dvě žluté a jednu červenou kartu. 4. června 2014 slavil po vyhroceném derby a vítězství 1:0 v Pardubicích návrat do nejvyšší soutěže.

Za Votroky nastoupil ještě v podzimní části sezóny 2014/15 k pěti dalším duelům, ve kterých ale dohromady nasbíral jen 147 odehraných minut. Následně ukončil profesionální kariéru. Začal se věnovat trénování, nejprve dostal na starost kategorii U14, poté vedl hradecké dorostence. Na začátku roku 2020 odešel do Mladé Boleslavi, kde převzal post kouče rezervy. Nyní působí v roli asistenta u A-týmu, který vede Pavel Hoftych.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Reportáž

Na oživenou Slavii Votroci nestačili, po bojovném výkonu padli 1:2

Reportáž

Rezerva padla v Kolíně 0:2. Domácí rozhodli ve druhé půli

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků

×
Odehráno v 15:00 | A-tým
FC Hradec Králové
SK Slavia Praha