FC Viktoria Plzeň
FC Hradec Králové5:1

18. kolo, neděle 18. 2. 2018, 11:00

FC Viktoria Plzeň

FC Hradec Králové

5:1
1:1

Branky: 67. a 72. Štursa, 29. Ryška (pen.), 65. Pek O., 75. Vilček – 30. Střelec. Rozhodčí: Matějček – Hrabovský, Kožár. ŽK: Pek O., Čihák (PLZ). Diváci: 80.

FC Viktoria Plzeň: Sváček – Čihák, Pihrt, Kadar, Holík (55. Štursa), Vilček, Řezáč (75. Pek J.), Živulič, Ryška (55. Svoboda), Pavlík (82. Suchý), Pek O.
FC Hradec Králové: Vízek – Vukčevič, Holeš (81. Gjinollari), Soukeník, Čáp, Kundrt, Střelec (69. Kadlec), Kropáček (55. Chocholatý), Martinec, Čech, Jukl.


Reportáž

Plzeň vstoupila do jarní části Juniorské ligy pravou nohou a na domácím hřišti porazila FC Hradec Králové vysoko 5:1. Úvodní poločas přinesl remízu 1:1, nicméně Viktoriáni v rozmezí 65. až 75. minuty nastříleli svému soupeři další čtyři góly a rozhodli o své vysoké výhře.

První ostré utkání po zimní pauze nezačalo zrovna v oslnivém duchu. Aktivnější Plzeň diktovala sice tempo hry, ale přes defenzívu Hradce se dostávala horko těžko. Gólová stavidla se otevřela až po faulu v pokutovém území Votroků, následovala penalta, kterou domácí Milan Ryška suverénně proměnil. Hned vzápětí se ovšem Východočeši pustili do útoku a pokus Václava Střelce z hranice vápna se od levé tyče odrazil do plzeňské svatyně.

Od této chvíle znovu začalo dění na hřišti ztrácet požadované parametry. Těsně před koncem půle ještě donutil Čáp z volného přímého kopu k zákroku Sváčka, ale více se toho neodehrálo. I po změně stran Viktoria platonicky tlačila. Dění na hřišti se změnilo po trojici střídání a po povedené akci domácího celku. Centr od rohového praporku se dostal až k Ondřeji Pekovi, jenž usměrnil balon do sítě.

Hradec se ještě ani neoklepal z inkasovaného gólu a opět kapituloval. Po chybě v hradecké obraně Ondřej Štursa zpoza vápna doslova propálil brankáře Vízka, jenž si sáhl na míč, ale jeho směr už nedokázal dostatečně změnit.

Brankové hody v podání Plzně pokračovaly. Pas z pravé strany našel před brankou zcela volného Ondřeje Štursu, který neměl problém zakončit do prázdné branky. Z prakticky podobné situace hned vzápětí skóroval Tomáš Vilček, a o vítězi duelu bylo prakticky rozhodnuto. Hra se sice více rozhýbala, ale další trefy už nepřišly. Viktoria si pohodlný náskok lehce pohlídala.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky