V posledním letošním utkání Votroci nestačili na Slavii Praha

4. 12. 2017   |   Admin
Poslední zápas letošního roku mají v Juniorské lize za sebou už i hráči FC Hradce Králové, kteří se v letošní derniéře utkali s pražskou Slávií. Ta na východ Čech sice nepřijížděla v jednoznačné roli favorita, na hřišti to ale vypadalo jinak, a to především po devadesáti minutách na výsledkové tabuli. Hradeckým se totiž v koncovce nedařilo, což nemohli říct hosté, kteří tak zaslouženě letošní rok uzavřeli vybojováním třech bodů.
17. kolo, neděle 3. 12. 2017, 12:00

FC Hradec Králové

SK Slavia Praha

1:3
0:2

Branky: 89. Miker – 27. Badocha, 38. Schnürer, 54. Stropek. Rozhodčí: Klíma – Kubr, Vlček. ŽK: Sintean, Kingue (SLA). Diváci: 120.

FC Hradec Králové: Mach – Vukčevič, Havel (46. Rajnoch), Miker, Soukeník, Trávníček, Brokeš, Kundrt (66. Novotný), Bexigas, Šípek, Martinec.
SK Slavia Praha: Otáhal – Schnürer (68. Kovařík), Stropek, Nabijev (77. Stehno), Sintean, Lauricella M. (62. Čvančara), Badocha (80. Lauricella A.), Havrda, Bjeloš (80. Drozda), Bucha, Kingue.


Reportáž

Úplný začátek utkání lépe podchytili hosté, z prvního tlaku se ale ke střele nedostali, což rozhodně neplatilo na druhé straně. Miker totiž už v páté minutě, tedy v první akci domácích, protáhl míč levým křídlem, nahrál do vápna na Brokeše, který však Otáhala v brance Pražanů nepřekonal! Následné chvíle střetnutí toho příliš nepřinášely, takže ojedinělá příležitost Hradeckých po rohovém kopu byla příjemnou změnou. Havel ani Martinec domácí celek do vedení však neposlali.

Do hry se tak vložila postupně také Slavia, která prokazovala, že by mohla být v neděli odpoledne v ofenzivně také hodně nebezpečná. Razítko na to dal chvíli před uplynutím půl hodiny hry Ondřej Badocha, který využil velké chyby v domácí (ne)souhře a dopravil lehce míč do sítě, 0:1. Hradečtí si poté opět zahrávali před vlastním vápnem, čehož sice Slavia nevyužila, radovala se ale o pár minut později. To levou stranou pronikl rychlostí blesku Nabijev, který nahrál následně před branku na dorážejícího Erica Schnürera a pro hosty to rázem vypadalo o hodně veseleji, 0:2.

Hradečtí si ke konci prvního poločasu ještě připravili tutovku, a to když střelu nůžkami od Mikera vyrazil brankář před Šípka, jenž ale úspěšný být nedokázal. Začátek druhé poloviny se však lépe povedl opět hostům, a to navíc už i gólově. Daniel Stropek dostal balón do volného prostoru na pravé straně vápna a bylo prakticky rozhodnuto, 0:3.

Votroci to ale nevzdali a snažili se dlouhou dobu přidat alespoň čestný úspěch. Hrálo se tak dost na polovině Slavie, která však pohodlně bránila a nepouštěla Hradec do větších příležitostí. Snížení tak nakonec přišlo, a to poměrně nečekaně, kdy balon propadl na hranici malého vápna pro dobře stojícího Jiřího Mikera, který dvě minuty před koncem uzavřel účet utkání na 1:3.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B