Juniorka si poradila s Jabloncem

19. 11. 2017   |   Admin
Juniorský tým Votroků v nedělním domácím utkání porazil na umělé trávě Malšovického stadionu FK Jablonec 4:2. Dvěma brankami se blýskl Jakub Šípek, po jedné přidali Jakub Martinec a Danilo Vukčevič.
15. kolo, neděle 19. 11. 2017, 12:00

FC Hradec Králové

FK Jablonec

4:2
3:1

Branky: 2. a 86. Šípek, 34. Martinec, 40. Vukčevič – 23. Kouřil, 88. Pleštil (pen.). Rozhodčí: Hrubeš – Vitner, Vodrážka. ŽK: Kundrt, Trávníček, Martinec – Díl. Diváci: 250.

FC Hradec Králové: Vízek – Vukčevič, Miker, Trávníček, Brokeš, Kundrt (87. Střelec), Patrick, Šípek, Martinec, Čech, Jukl.
FK Jablonec: Richter – Petržilka, Kouřil, Díl (78. Hajdo), Krištof, Hlůže (60. Pleštil), Schön, Haitl, Kozák, Vitkovič (46. Bělina), Kubista M.


Reportáž

Už ve druhé minutě se balón odrazil ve vápně na Jakuba Šípka, který se rychle otočil čelem k brance a poslal Hradecké do brzkého vedení. Míč se i nadále držel jednoznačně více na kopačkách domácích, ti se však dlouho nemohli dostat k dalšímu pořádnému střeleckému zakončení a tak se radovali hosté. Martin Kouřil se v polovině prvního poločasu vyšplhal nejvýše po rohovém kopu a bylo to tak 1:1.

Jenomže to z první poloviny utkání rozhodně nebylo vše. Necelých deset minut před odchodem do kabin rozehrával rohový kop Trávníček, který našel hlavu Jakuba Martince a Východočeši mohli být rázem klidnější. A o chvíli později už bylo prakticky rozhodnuto. Danilo Vukčevič vypálil z hranice pokutového území k pravé tyči a taktéž se zapsal na listinu střelců.

Ve druhé půli zápasu se Jablonec nejprve dostal více do hry, jenomže nedokázal být dostatečně nebezpečný. Nejvíce se tak stalo jen když Hlůže rozezvučel konstrukci hradecké branky, a to poté, co napálil její břevno z přímého kopu. A tak přišly už jen dvě trefy, které vlastně nakonec pouze kosmeticky upravily skóre. Nejprve zvyšoval už na tříbrankový rozdíl po chybě brankáře hostů Jakub Šípek a vzápětí proměnil nařízený pokutový kop jablonecký Dominik Pleštil. Votroci tak zvítězili bezpečně 4:2.

Ohlasy

trenér Karel Krejčík: Dnešní vítězství je podle mého názoru zcela zasloužené. Po celý průběh utkání jsme měli více ze hry, v útoku jsme byli nebezpečnější než náš jablonecký protivník. Jen je škoda několika neproměněných gólových šancí. Soupeř zde herně určitě nezklamal, jejich hra byla mnohem kvalitnější, než jak ukazuje jejich aktuální tabulkové umístění. I dnes se nám osvědčila, tak jako po celý podzim, výborná spolupráce s naším A-týmem. Trenér Karel Havlíček nám poskytuje mladé hráče, kteří neodehráli tolik minut za jeho tým, a u nás mají možnost odehrát jednak ostrý zápas, a na druhou stranu jsou pro nás posílením, dokáží naši hru podpořit kvalitou. Ostatně dnešní dvě branky Jakuba Šípka jsou toho jasným důkazem. I díky této spolupráci si tedy dnes připisujeme do tabulky soutěže 3 body a jsme za ně rádi.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků