Votroci uštědřili Bohemce tenisového kanára, Miker nastřílel hattrick

13. 11. 2017   |   Admin
Východočeši nastupovali do dohrávky jakožto papírový favorit a této role se nezalekli. V obou poločasech vsítili shodně po třech gólech a zcela zaslouženě svého soupeře z hlavního města porazili 6:0. Hráči Bohemians z posledních tří zápasů nevytěžili ani bod a mají z nich hrůzostrašné skóre 0:16. To mladíci z Hradce Králové zvítězili potřetí za sebou za plný počet bodů.
13. kolo, neděle 12. 11. 2017, 16:30

FC Hradec Králové

Bohemians Praha 1905

6:0
3:0

Branky: 45., 46. a 78. Miker, 12. a 17. Šípek, 73. Mudra. Rozhodčí: Dubravský – Caletka, Arnošt. ŽK: bez karet. Diváci: 45.

FC Hradec Králové: Vízek – Martan, Miker, Vlkanova, Trávníček, Janoušek, Kundrt, Šípek (46. Brokeš), Mudra, Čech, Jukl.
Bohemians Praha 1905: Šrámek – Brak, Růžička, Václavík, Melíšek, Vrána, Dias (57. Přibyl), Horizrál (66. Buneš), Káš (48. Kocourek), Vacík, Věchtík.


Reportáž

Za deštivého počasí se od úvodních minut hrál rychlý fotbal, čemuž napomohl i umělý trávník. Ten více vyhovoval domácím fotbalistům, kteří zužitkovali dobrý vstup do zápasu ve 14. minutě, kdy ve skluzu dopravil míč za záda brankáře Jakub Šípek.

Votroci zůstávali i nadále lepší, kombinace na rychlém povrchu se jim dařila o poznání více, což vyústilo v druhý gól Jakuba Šípka ve 20. minutě. Poté se hra přeci jen uklidnila, Východočeši drželi míč na svých kopačkách a hosté, spoléhající se na rychlé protiútoky, na svou první velkou šanci čekali. Ta se jim naskytla poté, co domácí chybovali v rozehrávce, ale před Diasem dokázal odkopnout míč do bezpečí brankář Vízek.

S blížícím se koncem prvního poločasu předvedli Pražané nejvydařenější pasáž hry, kdy dokázali přehrávat domácí celek, ale výsledkem byl paradoxně třetí obdržený gól poté, co se v nastaveném čase prosadil Jiří Miker.

Pakliže fotbalisté Bohemians nastoupili do druhého poločasu s tím, že se pokusí nepříznivý vývoj skóre přeci jen otočit či utkání alespoň zdramatizují, pak veškeré jejich plány vzaly za své již po dvou odehraných minutách, kdy čtvrtý gól vsítil Jiří Miker.

O vítězi zápasu tedy bylo již rozhodnuto a hra ubrala notně ze svého tempa, o což se postarali domácí, kteří vývoj duelu již pouze kontrolovali. Ani to jim však nezabránilo v tom, aby přidali v 73. minutě Janem Mudrou již pátý gól. V 78. minutě navíc Jiří Miker zkompletoval po pohledné akci hattrick. A protože již žádný další gól nepadl, inkasovali fotbalisté Bohemians v Hradci Králové tenisového kanára.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar