Votroci vyhráli na Spartě. Po zranění se vrací Janoušek s Fundou

24. 10. 2017   |   redakce
V utkání 12. kola Juniorské ligy přivítala Sparta ve svém tréninkovém centru na Strahově mužstvo FC Hradec Králové. V souboji dvou týmů s podobnou bilancí se prosadili Východočeši, kteří si díky dvěma zásahům ve druhé půli připsali do tabulky cenné tři body. Celé utkání odehrál Janoušek a osmdesát minut Funda. Oba tak hlásí návrat na hřiště po nepříjemném zranění.
12. kolo, pondělí 23. 10. 2017, 13:00

AC Sparta Praha

FC Hradec Králové

1:2
0:0

Branky: 83. Matoušek – 53. Vencl, 68. Janoušek. Rozhodčí: Hrubeš – Myška, Petřík. ŽK: Brokeš, Čech, Martinec, Vencl (HKR). ČK: 52. Kaya (SPA). Diváci: 43.

AC Sparta Praha: Bačkovský – Pavlík, Kaya, Boula, Sváta, Palečko (80. Urban), Špaček (60. Maksič), Baba Traore, Čajkovský, Matoušek, Dao.
FC Hradec Králové: Mach – Vukčevič, Vencl (71. Petřík), Brokeš, Janoušek, Kundrt (90+1. Kabeláč), Střelec, Funda (80. Ansorge), Martinec, Čech, Jukl.


Reportáž

První poločas nabídl fotbal, v němž jednoznačně dominovala defenzivní činnost. Častěji sice měli míč na kopačkách fotbalisté Sparty, nicméně proti velmi dobře se pohybujícímu bloku soupeře se do šancí prakticky nedostávali. Za zmínku tak stojí pouze dvě situace.

Nejprve se po Fundově centru z přímého kopu natahoval Janoušek, ale na míč nakonec v dobré pozici těsně nedosáhl. Na druhé straně se pak Pražanům povedla na levé straně kombinace, kterou zakončoval prudkou přízemní střelou Dao a Mach musel ukázat své umění.

Rušný úvod druhé půle nakonec přinesl i rozhodnutí celého zápasu. Nejprve Čech na poslední chvíli zvládl souboj s Daem, který mu udělal kličku a byl tváří v tvář Machovi a hradecký stoper na poslední chvíli dokázal skočit do střely. Vzápětí Kaya nesmyslně zajel na polovině hřiště do Brokeše a dostal rovnou červenou kartu.

V době, kdy Spartě chyběl stoper, navíc z následné standardní situace propadl míč k Davidu Venclovi, ten se ideálně uvolnil a přesnou ranou ke vzdálenější tyči poslal votroky do vedení 0:1.

Po obdržené brance se žádný velký nápor Sparty nekonal. Naopak hosté využívali každé příležitosti k podniknutí rychlého výpadu a to se jim nakonec vyplatilo. Rohový kop sice brankář Bačkovský dostal ven z vápna, následný centr a po něm odražený míč doputoval k Vukčevičovi, který ho hlavou posunul k Jiřímu Janouškovi a ten rovněž hlavou překonal přesnou tečí brankáře Bačkovského, 0:2.

I přes dvoubrankové vedení bylo v závěru zaděláno na drama. Hradečtí si nepohlídali náběh Martina Matouška za obranu, a ten po kličce Machovi dokázal z velmi těžké pozice a ostrého úhlu propasírovat míč za brankovou čáru, 1:2. V závěrečné snaze už ale Sparta vyrovnávací trefu nepřidala a podruhé v letošním ročníku soutěže doma padla.

Ohlasy

Karel Krejčík, trenér: "Oproti minulým zápasům jsme se hodně zlepšili v defenzivní činnosti. I když měl v úvodu soupeř míč častěji na svých kopačkách, nepustili jsme ho do žádné šance. V podstatě až pět minut před koncem, kdy se prosadil gólově. Do té doby jsem nezaznamenal, že by měl nějakou 100% příležitost skórovat. Naopaqk my jsme byli nebezpečnější a dokonale jsme využili převahy po vyloučení hráče Sparty. Vítězství si ceníme a klukům děkuji za přístup po celých devadesát minut."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků